'Çanakkale' Konulu Resim Sergisi

Çanakkale Zaferi’nin 97’nci yıldönümü sebebiyle, Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri tarafından Çanakkale Zaferi konulu resim sergisi açıldı.

'Çanakkale' Konulu Resim Sergisi
Serginin açılışını ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal ve Okul Müdürü İsmail Akgül yaptı.

Resim sergisini gezen davetliler daha sonra, İstanbul Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi (FKM) tiyatro ekibinin sahne aldığı "Bir Hilal Uğruna Batan Güneş" isimli tiyatro gösterimini izledi.

Tiyatro gösteriminde bazı seyircilerin duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Yapılan etkinlikler sonrası bir açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Akgül, "Çanakkale’de kazanılan tarihi zaferimizi yeni neslin zihinlerinde canlı tutmak adına öğrenci-veli işbirliğiyle bir resim sergisi düzenledik. Sergimizde öğrencilerin kendileri tarafından yapılan resimler ve öğrenci velilerimizin Çanakkale Zaferi’ni anlatan görselleri bulunuyor. Çanakkale’de düşmana göğsünü siper eden atalarımız sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyoruz. Kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz." dedi.