Boswell Taburcu Oldu

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'Ev Merkezli Eğitim Projesi' kapsamında öğrenci evini ziyaret etti.

Boswell Taburcu Oldu
'Ev Merkezli Eğitim Projesi' kapsamında Besni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü 9. sınıf öğrencisi Tuğçe Çulcu'nun evine ziyarete Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, Besni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Sertpolat, Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Yıldız, Okul Kimya öğretmeni Mehmet Hanifi Büyük ile Okul Rehber Öğretmeni Serkan Yayla katıldılar.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, 'Ev Merkezli Eğitim Projesi' ile öğrencilerin yaşadığı aile ve ortamı tanımak,eğitimde beklenen neticelere ulaşmak, öğrenci-veli aile ilişkilerini, karşılıklı güven, bilgi, ilgi ve sevgi çemberinde bütünleşmeyi sağlamak olduğunu belirtti.

Öztürk konuşmasında okul ve öğretmenin eğitimde rolünün yüzde 30 olduğunu geriye kalan bütün işlevlerin çevre ve aileye düştüğünü belirterek öğrencinin, öğretmen, idareci ve aile tarafından yeterince tanınması gerektiği belirtti. Böylece öğrenci üzerinde yapılan çalışmaları bilinçli hale getirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Öztürk, 'Buziyaretler sürekli devam edecektir. Tüm okul ve kurum idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz, öğrencilerin evlerini ziyaret edip, onlarla yakından ilgilenecektir ' dedi.

Okul Müdürü Ramazan Sertpolat, konuşmasında, 'Bu projenin öğretmen ve dolayısıyla okulun öğrenciyi daha iyi tanıması, öğrenci velilerinin okula yaklaşması, okulu sahiplenmesi, öğrenci ve velide okula karşı sevgi ve güven duygusunun artması, neticede çocuğun akademik, sosyal ve ahlaki gelişimine katkıda bulunulması hedeflenmektedir ' diye konuştu.

Öğrenci velisi Mahmut Çulcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü ve öğretmenlerin ev ziyaretinden dolayı çok büyük memnuniyet duyduklarını belirterek kendi zamanlarında böyle bir şeylerin olmadığını, bu tür çalışmaların gerek ailelere gerekse öğrencide çok büyük olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Ziyarette ev ortamı, çalışmaları, aile ile olan ilişkileri üzerinde sohbet edilerek öğrenci başarısının daha da artırılması için gerekli önlemler konuşuldu. Aileyle başarı durum değerlendirmesiyapılarak, aileye birtakım önerilerde bulunuldu.
Kaynak: İHA