Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kaynar'ın Açıklaması

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaynar, Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastanelerinin, aynı çatı altında, üniversite yerleşkesinde hizmet vereceğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kaynar ve Prof. Dr. Kadir Yıldırım ile Yakutiye Araştırma Hastanesi Başmüdürü Doç. Dr. Adem Dursun, Yakutiye Araştırma Hastanesi toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Kaynar, burada yaptığı konuşmada, mağduriyetlerin giderilmesi için farklı iki hastanenin birleştirilmesi kararı aldıklarını ifade etti.

15 yıldır Yakutiye ve Aziziye Hastaneleri olarak iki ayrı hastanede hizmet verdiklerini anımsatan Kaynar, şunları kaydetti:

''20 gündür klinikler üniversite yerleşkesindeki hastanemize taşınıyor. İntaniye, göğüs hastalıkları, üroloji, anestezi ve yoğun bakım taşındı. Kadın doğum ve beyin cerrahi servislerini de en kısa zamanda taşıyacağız. Nisan ayı sonu gibi tüm servislerimiz üniversite yerleşkesine taşınmış olacak. Acil servisimiz şimdilik iki hastanemizde hizmet verecek. Yoğun bakımda bulunan hastalarımızı doktor ve hemşirelerimiz nezaretinde hiçbir zarar vermeden ambulansla taşıdık''

Yıldırım da, hastanelerin birleşmesinde emeği geçen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit'e teşekkür etti.

Dursun ise kalite, hız ve maliyette etkinlik ilkesiyle hizmet verdiklerini ifade etti.

Kaynakları israf etmeden en iyi hizmet anlayışıyla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dursun, İSO 9001 ve TSE gibi kalite belgelerini almanın ayrıcalığını yaşadıklarını anımsattı .