Aü Hastaneleri Yakutiye Araştırma’da Birleşiyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet veren Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri 15 yıl aradan sonra birleştiriliyor.Aşamalı olarak yapılan taşınma işlemlerinin ardından hastalara birçok hizmet ana kampüs içerisinde bulunan Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde verilecek.

Aü Hastaneleri Yakutiye Araştırma’da Birleşiyor
Erzurum ve çevre illerden gelen hastaların mağdur olmaması için konuyu kamuoyuyla paylaşmak isteyen hastane yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında bilgi verdi. Üç haftada içerisinde Azizeyi Hastanesi 'ndeki Göğüs, İntaniye, Üroloji, Ortopedi servisleri ile Anestezinin yoğun bakım üniteleri yeni hastane binasına taşındı. 26 Mart Pazartesi gününden itibaren de Çocuk Acil ve Kadın Doğum Servisleri yeni binada hizmet vermeye başlayacak.Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Necip Becit, Başhekim Yardımcıları Profesör Doktor Hasan Kaynar, Profesör Doktor Kadir Yıldırım, Doçent Doktor Adem Dursun ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 15 yıl devam eden ayrılığın hem hastaların, hem doktor hem de çalışanların mağdur olduğunu savunan Becit, 'Bu sıkıntıyı yakından bilen hastane ve üniversite yönetimi tarafından başlatılan iki hastanenin birleştirilmesi süreci böylece tamamlanmış oldu. Artık hızlı bir şekilde Aziziye Hastanesi 'ni Yakutiye 'ye ve yeni binamıza taşımaya devam ediyoruz. ' dedi.

Nisan ayı içerisinde sırasıyla Beyin Cerrahisi, Genel Cerrahi servislerinin de tamamen taşınmış olacağını hatırlatan Becit, 'Bu arada, yeni hastane binamızın bitişiğindeki inşaatı tamamlanan Kalp Merkezi 'ni Nisan ayı içerisinde teslim alacağız. Bu binamızda Kardiyoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Göğüs Cerrahisi servisleri yer alacak. ' diye konuştu.

Ayrıca Becit, şu anda her iki hastanede acil hizmetlerinin yürütülmeye devam ettiğini de hatırlatarak, Nisan ayı sonu itibariyle Aziziye Araştırma Hastanesi 'nin tamamen devre dışı bırakılacağını kaydetti.