Adana HSOSB'de Öğrencilere Seminer

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, bölge bünyesinde 2 yıl önce eğitime açılan Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine seminer verdi.

Sütcü, HSOSB'nin toplantı salonunda düzenlenen seminerde, organize sanayi bölgesinin tanıtımı ve bölge müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kalifiye eleman sıkıntısına dikkati çeken Sütcü, şöyle konuştu:

''Sanayiciler kalifiye eleman bulamazken, yüzlerce gencimiz işsiz geziyordu. İki yıl önce, Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi ve HSOSB Başkanlığının desteğiyle kurulan bu okul, her iki sorunun da çözümüne çare oldu. Bu okul diğer meslek yüksek okullarından çok farklı, çünkü sanayi kuruluşlarının yanı başında yer alıyor. Bu sayede staj yeri bulma sıkıntısı ve mezun olunca işsiz kalma sorunu yok. Diploma sahibi olmak, iş sahibi olmak anlamına gelmez. Koluna altın bileziğini takan işsiz kalmaz.''

ÇÜ Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Nigar Yarpuz Bozdoğan ise HSOSB Başkanı Bekir Sütcü'ye teşekkür ederek, ''Okulumuzun öğrencileri gerçekten çok şanslı. Buradaki her türlü sorunumuzda HSOSB yönetimini yanımızda buluyoruz. Herkes burada öğrenci, eğitimci olmak istiyor. Biz de bu okulda bir eğitimci olduğumuz için şanslıyız'' diye konuştu .