Özlem Ağuş'un Tutuklanması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Özlem Ağuş'un tutuklanmasının Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ilişkin yaptığı haberle ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yazılı açıklamasında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2011/819 soruşturma nolu soruşturma dosyasından tutuklanan şüpheli Özlem Ağuş'un, Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ilişkin olarak haber yaptığından dolayı tutuklandığına dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özlem Ağuş'un da içinde bulunduğu şüpheliler hakkındaki soruşturmaya, Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ilişkin yapılan haberlerden yaklaşık üç ay önce başlanıldığını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2011/819 soruşturma nolu dosyasında PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan dolayı 55 şüpheli hakkında yapılan soruşturma kapsamında, 6 Mart 2012 tarihli eş zamanlı operasyonla şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alınmıştır. Yine şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu 21 kişi silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesi ile tutuklanmış, ve soruşturma halen devam etmektedir.

DİHA Adana muhabiri olarak görev yapan şüpheli Özlem Ağuş'la aynı büroda görev yapan Ali B. ve Ferit K. da soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmıştır.

Şüpheli Özlem Ağuş hakkındaki soruşturmanın ve bu soruşturma kapsamında tutuklanmasının ne Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ilişkin yapılan haberler, ne de gazetecilik faaliyetine ilişkin olmadığı hususları, kamuoyuna duyurulur.''
Kaynak: AA