Narman’da Kurtuluş Coşkusu

Narman’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü, Çanakkale zaferinin 97’inci yıl kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde 18 Mart İlköğretim okulu tarafından bir program düzenlendi.

Narman’da Kurtuluş Coşkusu
Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy İlçe garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan 18 Mart İlköğretim Okulu Müdürü Yener Kütükçü 'Çanakkale zaferinin ve İlçemizin kurtuluşunun aynı güne denk gelmesi dolayısıyla okul olarak Çanakkale ruhunu yaşatmak ve öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine imkan vermek için böyle bir program düzenlemeyi düşündük Çanakkale zaferinin özellikle genç nesillere iyi anlatılması ecdadımıza borcumuz olduğu gibi geleceğimiz açısından da son derece önemlidir milletçe bu onurlu mirası aynı inanç ve duyarlılıkla yarınlara taşımak en büyük görevimizdir 'dedi.

Okul Öğrencilerinden Ezgi Verim 'in okumuş olduğu Sakarya adlı şiirin seyircileri duygulandırırken, Çanakkale zaferini temsil eden tiyatro gösterisinde de bazı anneler duygulanarak gözyaşlarını tutamadılar.

Program daha sonra müzik ve paradilerle devam etti İlçe Kaymakamı Atasoy okul idarecilerine ve öğrencilere teşekkür ederek “Güzel bir programdı hem ilçemizin kurtuluşunu kutlamış hem de Çanakkale şehitlerini de yad etmiş olduk” dedi.
Kaynak: İHA