Merter Platformundan Kitap ve Giysi Yardımı

Merter Platformu Derneği Siirt'teki 81 okula, 81 bin kitap, 8 bin 677 parça giysi dağıttı.

Kitap ve giysilerin dağıtımı nedeniyle Öğretmenevinde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, daha önce ''Siirt okuyor, Sizin Okuma Saatiniz Yok mu-'' adıyla düzenledikleri kampanya çerçevesinde 4 ayda İl Özel İdaresi bütçesinden 15 bin, Milli Eğitim Bakanlığından 20 bin kitap olmak üzere toplam 35 bin kitabı okullara dağıttıklarını söyledi.

Yatırımların en hayırlısının insana yapılan yatırım olduğunu belirten Çolak, ''İnsanlara yapılacak yatırımında en hayırlısı da eğitime yapılan yatırımdır. İlimizde eğitim alanındaki sıkıntıları Türkiye'nin öbür ucunda bulunan Merter Platformunun üyeleri yüreklerinde hissetmiş olmalılar ki böyle bir girişim başlattılar. Bu davranışları devlet, millet ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlaşma noktasındaki en güzel örneğini sergilediklerini müşahede etmekteyiz'' dedi.

Platform Başkanı Cengiz Acar da amaçlarının ülke çocuklarının daha çok okuması ve daha bilgili bir şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki çocukların, 180 ülke çocukları arasında kitap okuma sıralamasından 102. sırada olduğunu belirten Acar, ''Libya, Nijerya, Ermenistan ve Azerbaycan'ın da gerisindeyiz. Çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, daha çok kitap okumalarını sağlamak amacıyla köy okulları ile ekonomik açıdan geride kalan bölgelerdeki çocuklarımıza kitap dağıtıyoruz. Çocuklarımızdan bu anlamda ciddi beklentimiz var. Kitap okuma alışkanlıklarını geliştirsinler'' diye konuştu.

Acar, Siirt'te Mayıs'ta düzenlenecek ''Gapgenç Festivali'' kapsamında bir tiyatro ekibi getireceklerini belirtti.

Törende daha sonra getirilen kitapların 23 bini Pervari, 13 bini Baykan, 6 bini Eruh, 17 bini Kurtalan, 14 bini Şirvan, 2 bini Aydınlar ve 6 bini merkez ilçedeki okullara dağıtıldı. 8 bin 677 parça giysi de Van depreminden etkilenip Siirt'e göç eden ailelere dağıtıldı.
Kaynak: AA