Mayardıt, Ab Kurum Başkanları İle Görüştü

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ile görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso "Sudan ve Güney Sudan, kendi halklarının yararı için barış ve uyum içinde olmalıdır" dedi.

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, Brüksel'de Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile ayrı ayrı bir araya geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Güney Sudan Devlet Başkanı Mayardit, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Mayardit'in özellikle vatandaşlık ve sınırların belirlenmesi konusunda sorunların çözümünde Sudan tarafı ile büyük ilerleme kaydettiğini belirten Barroso, 'Bu süreçte Devlet Başkanı Kiirliderliği taşımaktadır ' dedi.

Artan şiddet olayları ve sınır ötesi askeri faaliyetlerin artmasının siyasi ve ekonomik sonuçları etkileyeceğinden endişe duyduğunu belirten Barroso, 'Sudan ve Güney Sudan yan yana olan ülkelerdir. Kendi halklarının yararı için barış ve uyum içinde olmalıdır. Ve her iki taraf, bekleyen sorunların müzakere yolu ile çözümüne katkıda bulunmalıdır ' diye konuştu. Barroso, Güney Sudan'a, Sudan tarafı ile kalıcı ve istikrarlı bir ilişkinin inşası için çağrıda da bulundu.

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ise, Güney Sudan'a desteklerinden dolayı Avrupa Birliği'ne teşekkürlerini sundu

Kaynak: İHA