Edebiyat Öğretmeni Yarışmada Birinci Oldu

Salihli Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Ildız, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ile Akçağ Yayınevi'nin ortaklaşa düzenlediği İnceleme - Araştırma, Roman ve Hikaye Yarışması’nda, “Mavera Rumzu ve Ah Ana - Fergana” isimli eseri ile Türkiye birincisi oldu.

Edebiyat Öğretmeni Yarışmada Birinci Oldu
Öğretmen Ildız'ı ilk kutlayan, İLESAM Manisa Temsilcisi Gündüz Aydın oldu. Aydın, “Ülkemizde son yıllarda bilhassa hikaye dalında önemli boşluklar vardı. Bu alanda verilen eserlerin azlığı söz konusu olunca, Hasan Ildız’ın başarısı önemlidir. Daha önce de önemli ödüller alan Ildız, bizim düzenlediğimiz yarışmada elde ettiği birincilik için kutluyorum” dedi.

Hasan Ildız, Türk Edebiyatı Vakfı ve Kültür Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "2006 Yılı Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması"nda da “Sürgün” adlı öyküsüyle üçüncü, 2007'de Ümraniye Belediyesi'nin açtığı hikaye yarışmasında “Şeteret Ana” adlı öyküyle de beşinci olup mansiyon ödülü almıştı. Ildız, 2008'de de Mustafa Necati Sepetçioğlu Hikaye Yarışması'nda “Gül Satan Çocuk” adlı hikayesiyle mansiyona layık görülmüştü .