DP İzmir İl Başkanı Birgüvi'nin Açıklaması

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, ''Nevruz'un fitne ve bozgunculuk değil, sevgi ve kardeşlik olduğunu'' belirtti.

Birgüvi, yaptığı yazılı açıklamada, milletlerin oluşumunda dil, din, tarih kadar geleneklerin de öneminin büyük olduğuna dikkati çekerek, bu gerçeği iyi bilen iç ve dış düşmanların, milletlerin sahip oldukları, dini ve milli gelenekleri bozmaya ve yok etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Birgüvi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Günümüzde amacından saptırılmaya çalışılan, ancak binlerce yıldan beri ufak tefek değişikliklerle birlikte, bütün Türk topluluklarında coşku ile kutlanan Nevruz Bayramı, geleneği olan, köklü, milli, kısmen inanç motifleri taşıyan bir gelenektir. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Türklerin Ergenekon'dan çıkış günü sayılan bugün, Türk dünyasında, Türkistan'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkanlar'a kadar binlerce yıldır kutlanmaktadır.

Nevruz, fitne ve bozgunculuk değil, sevgi ve kardeşliktir. İşte bu önemli bayram, Türk kültürü bünyesinden kopartılmak istenmekte ve bu konuda çeşitli fitne ve bozgunluk çıkarılmaktadır. Böylece bayramların bizatihi özünde var olan kardeşlik, karşılıklı saygı ve sevgi ortadan kaldırılmak istenmektedir. İnançlı ve ülkesini seven kardeşlerimiz bu oyuna gelmemelidirler. Aynı zamanda baharın müjdecisi olan Nevruz'un Türk kültürüne yakışır bir şekilde, birlik-beraberlik içinde ve coşkuyla kutlanmasını temenni ediyor, esenlikler diliyorum.' '