Demirtaş: Saldırılar Planlı

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, nevruz kutlamalarında çıkan olayların "planlı saldırılar" olduğunu iddia etti.

Demirtaş: Saldırılar Planlı
Batman 'daki nevruz kutlamaları sırasında, otobüsle alana girmek isterken atılan gaz bombaları sonrası polisin yumruklu saldırısına uğradığı ileri sürülen DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ü, BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile BDP milletvekilleri ziyaret etti. Türk 'ün müşahade altına alındığı Dünya Hastanesi'ne gelen Demirtaş, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, saldırıda Ahmet Türk 'ün yanı sıra eski AB Parlamento Milletvekili Feleknaz Uca 'nın da yaralandığını belirtti.

Demirtaş, 'Aylardır AKP devletinin kesintisiz sürdürdüğü faşizme karşı artık yeter. 'Ya özgürlük ya özgürlük' diyoruz. Bu saldırıları halkımıza yapılmış olduğunu sayıyor ve halkımızın asla geri adım atmayacağını ilan ediyoruz. Milletvekillerimizi hedef haline getirenleri buradan kınıyoruz” dedi.

Kürt halkının mücadelesinin devam edeceğini kaydeden Demirtaş, “Kürt halkı bu valilerle, polislerle artık yönetilemez. Ancak Kürt halkı kendi kendisini yönetebilir. Bugün yapılan saldırılar, AKP binasında planlanan saldırılardır. Bu halkın belini bükün, iradesini kafasını kıracaksınız talimatı verilmiş. Gerekeni yerine getiriyorlar. Bu nedenle kimseden bir intikam alınmasını, kimseden hesap sorulmasını bir çözüm olarak görmüyoruz. Kürt halkının bütün hakları kazanılana kadar halkın yanındayız” şeklinde konuştu. Medyayı da hedef alan Demirtaş, “Bütün dünyanın gözü burada olmalıdır. Suriye'de, Libya 'da, Mısır'da binlerce kişi yürürken canlı yayın yaparak Esad 'ın, Kaddafi 'nin, Mübarek 'in zulmünü dünyaya teşhir eden medya, bugün Kürt halkının 55 merkezde uğradığı saldırıyı örtmek için çabalamıştır. Bu nedenle Kürt halkının kendi elleriyle özgür geleceğini yaratma dışında bir seçeneği yoktur 'diye konuştu. Demirtaş, taburcu olan Ahmet Türk ile hastaneden ayrıldı.