ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu'nun Açıklaması

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, ''Gençleri bilime yönlendirmek, teşvik etmek bizim en asli görevimizdir'' dedi.

Akınoğlu, ÇÜ Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'ndaki ''TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'' açılış töreninde yaptığı konuşmada, 8 ilden 104 projenin katıldığı yarışmada, en iyi 28 projenin jüri tarafından belirleneceğini söyledi.

Akınoğlu, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek ''Ülkemizin geleceği 'Atatürk'ün belirttiği gibi' ilim ve fendedir. Gençleri bilime yönlendirmek, teşvik etmek bizim en asli görevimizdir. Bu sergiye üniversite olarak her türlü desteği vermekten dolayı mutluyuz'' dedi.

Yarışmanın jüri üyelerine de seslenen Akınoğlu, ''Jüri üyelerinden biri, proje sahibi bir öğrenci ya da danışmanı ile yakınlığı varsa lütfen jüriden çekilsin. Yerlerine başka arkadaşlar koyalım. Bütün illerimize şans verelim, hiç bir okulumuzu dışlamayalım. Bütün öğrencilerimizin motivasyonuna katkı sağlayalım. ÇÜ'ye yakışanı yapalım. Bu konularda bir başvuru olursa değerlendireceğiz'' diye konuştu.

-Finalist projelere 3 bin lira ödül-

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Yılmaz ise yarışmaya KKTC'de dahil olmak üzere Adana ve 8 ilden öğrencilerin 874 proje ile katıldıklarını, yapılan değerlendirmede 104 projenin sergilenmeye değer görüldüğünü söyledi.

Yılmaz, ''Sergilenen 104 projeden 28'i 8 Mayıs 2012 tarihinde Ankara'da yapılacak final yarışmasına katılacak. 28 finalist öğrenci ve danışmanlarına 500'er lira ödül vereceğiz. Ankara'da yapılacak final yarışmasında kendi dallarında dereceye girenlere öğrenci ve danışman öğretmenlerden birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin 500, üçüncülere 2 bin ve teşvik ödülü alanlara da bin 500 lira ödül verilecek'' dedi.

Yılmaz, Ankara'daki yarışmada derece alanlara ayrıca ÖSS'de bir kereye mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulaması yapılacağını söyledi.

Törene Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğrenci, öğretim üyesi ve veliler katıldı .