Çocuk Yuvası Personeli Eğitiliyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, “Kurumda kalan çocuklarımıza kendi çocuklarınız gibi değer vermeli hatta bu çocukların devletimizin ve milletimizin bizlere birer emaneti olduğu düşüncesini aklınızdan çıkarmamalı” diyerek çocuk yuvası personelini uyardı.

Çocuk Yuvası Personeli Eğitiliyor
İpekdal, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası ve çocuk evlerinde çalışan personele yönelik hizmet içi eğitim seminerlerinin 2. haftasında konuşma yaptı.

Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası 'nda gerçekleşen toplantıda 75 çocuk bakıcısına konuşan İl Müdürü Adnan İpekdal, “Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlaması ve topluma uyumlu bireyler olarak yetişmelerinde sizlerin rolü bizler için oldukça önemli. Bu anlamda kendinizi bireysel anlamda geliştirmeli ve bu kazanımlarınızı çocuklarımıza aktararak her yönüyle onlara örnek bir model olmalısınız. Yaptığımız iş oldukça zor ve mesuliyeti yüksek. Kurumda kalan çocuklarımıza kendi çocuklarınız gibi değer vermeli hatta bu çocukların devletimizin ve milletimizin bizlere birer emaneti olduğu düşüncesini aklınızdan çıkarmamalı, dolayısıyla bu çocuklarımıza karşı kendi çocuklarınızdan daha hassas davranmanız gerektiğini bilmelisiniz” dedi.

Konuşmalarına Şeyh Galip 'in ünlü eseri Hüsn-ü Aşk adlı eserinden alıntı yaparak devam eden İpekdal, “Bundan 10-15 yıl sonrasında bugün yapacağımız çalışmalarla ya övünç duyacağız ya da eksikliklerimizi görerek üzüleceğiz. Eğer çocuklarımızı topluma, vatana ve millete faydalı bireyler olarak yetiştirirsek yaptığımız çalışmalarda başarılı olduğumuzu elbette göreceğiz. Büyük şairimiz Şeyh Galip Hüsn-ü Aşk adlı meşhur mesnevisinden ve benzetme yapacak olursak; 'İnsan yetiştirmek; ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmektir. ' Yapılan işi aslında bu cümle çok güzel özetliyor. İnsan yetiştirmenin, dolayısıyla bu çocuklarımıza verilen hizmetin ve bu mühim işi hakkını vererek yaptığınızda mükafatının tüm toplum nezdinde ne denli önemli olduğunu bilhassa belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Kaynak: İHA