Başarılı Girişimci Kadınlara Duvar Saati Hediye Edildi

Gaziantep İl Özel İdaresi'nce kadınlara yönelik yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) destekli Mikro Kredi Projesi'nde başarılı olan kadın girişimcilere duvar saati hediye edildi.

Başarılı Girişimci Kadınlara Duvar Saati Hediye Edildi
Girişimciliğin teşvikine yönelik faaliyetlerine 01 Aralık 2010 tarihinde TİSVA'nın ortaklığıyla başlayan proje kapsamında mikro kredi şube müdürleri ve ekipleri tarafından mahalle çalışmaları yapıldı. Ekipler girişimci kadınların evlerine giderek Mikro Kredi hakkında bilgiler verip, girişimcilik eğitimleri için 5'er kişilik gruplar oluşturuldu. 1 hafta süreyle yakından tanınan ve evlerinde girişimcilik eğitimi alan 200 dar gelirli ev hanımına 2011 yılında 500 TL Mikro Kredi dağıtıldığını söyleyen İl Özelİdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, '520 Mikro Kredi üyesine madde bağımlılığıyla mücadele, aile içi şiddetle mücadele, kadın haklarıyla ilgili bilinçlendirme, aile içi iletişimi güçlendirme ve yurttaşlık-kentlilik bilinci konularında eğitimler verilmiştir. 2012 yılında ise dar gelirli 200 kadınımıza 600 TL kredi dağıtımı ve girişimcilik eğitimi verilecektir. Üyelerimize başarılarının ödülü olarak duvar saati hediye edildi. Miktar küçük ama insanlar kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilsin diye buprojeyi başlattık. Binlerce girişimci kadına ulaştık umarım daha fazla kişi bu imkanlardan faydalanır ' dedi.

Vali Yardımcısı Yurdakul ise, 'Gazaintep'e göç yoluyla gelen işsiz ve özürlü kadınlarımızın eğiytimi ve iş hayatının hzılandırılmasıyla ilgili proje yürütüyoruz. Siz değerli kadın girişimcilere destek olmak amacıyla çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayla inşallah çevresine ve ailesine örnek insanlar olarak hayatlarınızı sürdürürsünüz ' diye konuştu. Programa Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İdari İşler Daire Başkanı Abdulkadir Akgün, İl Genel Meclisi Üyesi Betül Büyükbeşe ve Hüseyin Özaslan, Sosyal Politikalar ve Kadın Hakları İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile çok sayıda girişimci kadın katıldı.
Kaynak: İHA