Adana'da Tutuklanan Muhabir

Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki tecavüz, taciz ve işkence iddialarıyla ilgili haber yaptığı için tutuklandığı ileri sürülen DİHA muhabiri Özlem Ağuş'un, silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkındaki soruşturmaya Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumu'na ilişkin yapılan haberlerden yaklaşık üç ay önce 1 Kasım 2011 tarihinde başlanıldığını belirtti.

Silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak suçundan 55 şüpheli hakkında yapılan soruşturma kapsamında 6 Mart 2012 tarihinde eş zamanlı operasyonla şüpheli Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu 45 kişiningözaltına alındığını hatırlatan Akkaya, yine Ağuş'un da aralarında bulunduğu 21 kişinin silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını ve soruşturmanın halen devam ettiğini bildirdi.

Özlem Ağuş'un DİHA Adana muhabiri olarak görev yaptığını, aynı büroda görev yapan Ali B. ve Ferit K'nin de soruşturma kapsamında gözaltına alındığını ancak serbest bırakıldığını vurgulayan Akkaya, şüpheli Ağuş hakkındaki soruşturmanın ve bu soruşturma kapsamındatutuklanmasının ne Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumu'na ilişkin yapılan haberler ne de gazetecilik faaliyetine ilişkin olmadığını kaydetti.
Kaynak: İHA