Yağcı’dan Üçkardeşler’e Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A.Kadir Üçkardeşler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı’yı misafir etti.

Yağcı’dan Üçkardeşler’e Ziyaret
AK Parti İl Başkanı Yağcı, iade-i ziyaret kapsamında merkez ilçe başkanları Kasım Pamuk, Bahadır Balcılar, Ramazan Çırak ve Cengiz Yalman 'la birlikte MHP Adana İl Başkanı Üçkardeşler 'in konuğu oldu. Ziyarette MHP merkez ilçe başkanları Yusuf Kanlı, Hüseyin Tumlukolcu, Mehmet Özcan, İbrahim Kara, İl Sekreteri İlker Timur Alıç, İl Başkan Yardımcısı Turgut Bağdağı, İl Disiplin Kurulu Başkanı Enver Kutlu Sönmez de hazır bulundu.Üçkardeşler, ziyaretteki konuşmasında, “Bu nazik ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ülkemizde insani değerlerimizin yaşatılması açısından bu tür görüşmeleri çok önemsediğimizin de altını çizmek istiyorum. Bizler yerel siyasi yöneticiler olarak daha çok yerel problemlerin çözümüne odaklanmalıyız. Çünkü Adana 'da birlikte yaşıyoruz. Aynı marketlerden alışveriş yapıyoruz, aynı durakta bekliyor, aynı otobüse biniyoruz, aynı havayı solurken, aynı yağmurda ıslanıyor, aynı kaldırımlarda yürüyoruz. Dolayısıyla bu şehirdeki sıkıntı hepimizi etkiliyor. Onun için de daha iyi bir Adana için diyalog kapısının açık olması gerekiyor. Bu açıdan bakılınca hangi partiden olursak olalım, yerel sorunları görüşmekte bir çekincemiz olmamalı” dedi.Üçkardeşler şöyle devam etti:“Ayrıca yerel sorunların çözümünde, genel bütçeden Adana'ya ayrılacak pay ve hazırlanmış projelerin gerçekleştirilebilmesi için iktidar partisinin temsilcileri olarak sizlere de önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Böyle durumlarda Adana 'nın faydasına olabilecek, birlikte hareket etmeyi gerektiren bir çok platform olabilir. Onun için de bu tür ziyaretler, bunların aslında göstergesidir. Ziyaretinizden memnuniyet duydum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum.

”SORUNLARDA MÜŞTEREK DAVRANMALIYIZAK
Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı da “Biz akraba partileriz. Bugün de bu siyasi mücadelede tabii ki sınır komşusuyuz. Onun için zaman zaman tartışırız. Ama biz her halükarda akrabayız. Belki tartışırız ama birbirimizi uçurumdan aşağı da itmeyiz. Yerel düşünürsek, belediyelerde olsun, il genel meclisinde olsun Adana için müşterek davranmamız icap eden durumlar olabiliyor. Böyle bakıyorum, böyle olmadığı zaman da üzülüyorum. İl başkanları olarak belki zaman zaman bu tür karar arifelerinde bunların üzerinde duracağız. Sizin de Adana ile ilgili mutabakat sağlayabileceğimiz konularda diyaloğa açık olmanız doğrusu bizi rahatlatıyor ' diye konuştu.Yağcı, devam ederek şunları söyledi:“Siyaset her zaman düşündüğümüz gibi olmayabilir ama yerel konularda daha çok kafa yormalı, peşin hüküm içinde olmamalıyız. Bu ülke hepimizin, aynı şeyleri düşünüyoruz. Bu ülkeye zarar gelmesini ne siz ne de biz isteriz. Bu noktada icap ettiği zaman her zaman görüşmeyi arzu ederim, kapım, telefonum sizlere açık. Bizlerde bu ziyaretten keyif aldık. Misafirperverliğinizden dolayı şahsım ve heyetimizdeki arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”Ziyarette, kentin sorunları da gündeme geldi. Üçkardeşler, Karayolları Genel Müdürlüğü 'nce yapılan ve kenti ikiye bölen Turhan Cemal Beriker Bulvarı 'nın Atilla Altıkat Köprüsü ile Müze Kavşağı arasında gerçekleştirilen çalışmayla yolun üstü açık olarak düzenlendiğini ama bunun trafiği daha da zor hale getirdiğini anlatarak, sorunun acil çözüm beklediğini söyledi. Yağcı ise, yeni okul yapımında arsa eksikliğini gündeme getirirken Üçkardeşler, “Bu konuda belediye meclislerinde katkı sunmaya hazırız” mesajı verdi.
Kaynak: İHA