'vergiye Gönüllü Uyum' Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı'nca 2011 yılı 'Vergiye Gönüllü Uyum' onur ödülleri düzenlenen törenle hak sahiplerine taktim edildi.



Vergi Haftası etkinlikleri onur ödülleri sahiplerini buldu. Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen törenle vergi gönüllüleri ve en fazla işçi istihdam eden kurum kişi ve kuruluşlara ödül dağıtıldı. Erzurum Vergi Dairesi Grup Başkanı Sefer Demir, vergi duyarlığından dolayı kişi ve kurumlara teşekkür etti. Demir, Erzurum'un vergi tahakkuku ve tahsilatında ülke ortalamasının üzerinde olmasında mükelleflerin duyarlığının neden olduğunu kaydetti. Ödül töreninde En çok işçi istihdamı sağlayan 10 kuruluş arasında Aşkale Çimento Sanayi ve Anonim Şirketi birinci sırada yer aldı. Türkiye'nin en büyük 500 büyük işletmesinden birisi olan ve her yıl vergi ve istihdamda ödülleri toplayan Aşkale Çimento ulusal yatırımları ile Türkiye'nin ve bölgenin ekonomik gurur kaynaklarından birisi.


Vergi Dairesi tarafından belirlenen 2011 yılında en çok işçi istihdamı sağlayan ilk 10 firma şunlar; Aşkale Çimento,Türkmag Madencilik, Pal- Cel Çelik Nakliye, Desni Group Gıda İnşaat, Bilkay Su Ambalajlama Gıda Nakliye, Erzurum Bilgi İletişim, Tuğra Temizlik Gıda İnşaat İlaçlama, Ufuk Nil Özel Eğitim ve Yurt İnşaat Pazarlama, Finansbank Eromer Erzurum Çağrı Merkezi, ile Akif Eğitim Yayın ve Tivaret Limited Şirketi.


2011 YILI KDV TAHAKKUKU VE ÖDEMESİ YÜKSEK OLAN İLK 10 FİRMA

Ahenk Oto Gıda, Cihan Petrol Ürünleri Otomotiv Turizm İnşaat Şirketi, Esadaş Turizm, Kadir Osmanağaoğulları Petrol Ürünleri, Erdemir Otomotiv, Aras Elektrik Dağıtım, Cindilli Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Atlas Yem ve Yem Hizmetleri, Düzgün Marketçilik, Doğumak Otomotiv

VERGİ DAİRESİ SİCİL KAYDI EN ESKİ OLAN FİRMALAR

İmsan İnşaat Makina Pazarlama, Transmat Transit Taşımacılık, İbrahim Bayram, Ömer Yaşar Konan, Pehlül Güngör, Hayrettin Karadeniz, Talat Pürçek, Binali Akkoyun, Turan Andiç ve Durak Uğur


GELİR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ

Ahmet Saraçgil, Cemal Şengel, Cemil Kara, Ahmet Yeşildağ, Recai Uzunlar