'Turizmde Genç İş Gücü Programı' Bilgilendirme Toplantısı
Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında "Turizmde Genç İş Gücü Programı" konulu bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

“Bazı fırsatları değerlendirmek gerek işte biz belki toplum olarak bu noktada bazı sıkıntılarımız var” diyen Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atınç Olcay, “Programın içeriği, amacı, hedefi, faaliyetleri göz önünde bulundurulduğunda aslında genç üniversite öğrencisi arkadaşlarımız için ben çok iyi bir tecrübe olacağınızı düşünüyorum. İçerik itibariyle bir eğitim almış olacaklar. Bir sertifika kazanacaksınız. Eğitim programının içeriği oldukça eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Uygulama gezilerimizle, modülerin daha sonra elden geçirilmiş haliyle size çok şey katacağına inanıyoruz. Sonrasında devir artık belge devri. Günümüzde belgeler konuşuyor artık biliyorsunuz. Bir önlisans ve lisans mezunu diplomanız elinizde olacak ama günümüz şartlarında lisans diplomasının bile çok fazla artık geçerliliğinin kalmadığını, yüksek lisans, doktora ve beraberinde bir takım eğitim sertifikalarıyla diplomanızı zenginleştirmenizin ne kadar önemli olacağını sanırım idrakindesiniz” dedi.
Olcay, “Toplam 7 hafta sürecek olan program 17 Mart 2012 başlayıp, 28 Nisan 2012'de sona erecek ve 29 Nisan 2012 tarihinde ise sertifika sınavı yapılacaktır. Başarılı olan arkadaşlarımız sertifikalarını alacaklar” diye konuştu.Rektörlük Proje Koordinasyon Biriminden Burcu Nakıboğlu, Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında pek çok işbirliği ve özellikle öğrencilerimizin hem hayat standartlarına destek sağlayıcı, iyileştirici çeşitli programlar hem de kurumlar arası işbirliği programları ve projeleri yürütüldüğünü ifade etti.
