Suşehri'nde Kaçak Sigara Operasyonu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyonda 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Suşehri'nde Kaçak Sigara Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden İstanbul'a giden S.B yönetimindeki panelvan tarzı minibüs, D-100 Karayolu Suşehri Karayolları 163. Şube Şefliği önünde durdurularak arandı. Panelvan tipli minibüste yapılan aramada minibüsün arka bölümünde yabancı meşeli yaklaşık 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alınan S.B gözaltına alındı. Ele geçirilen kaçak sigaralar emniyet müdürlüğü deposuna taşınırken, olay ile ilgilisoruşturmanın başlatıldığı öğrenildi

'PKK'YA GİDEN KAÇAK SİGARAYA SUŞEHRİ'NDEN GEÇİT YOK '

Operasyondan sonra basın mensuplarına bilgi veren Suşehri Emniyet Müdürü Cevat Iratçı, kaçak sigaranın ülke ekonomisine ve milli değerlere zarar verdiğini söyledi. Suşehri Emniyet Müdürlüğü olarak şuana kadar 200 bin paket kaçak sigara ele geçirdiklerinin altını çizen Iratçı, 'Biz kaçak sigaranın ülke ekonomisine ve milli değerlerine zarar verdiğini biliyoruz. Kaçak sigaranın milli değeri olan vergi üzerinden zarar verilerek, terör örgütüne katkı sağladığını bildiğimiz için, Sivas Emniyet MüdürlüğüKaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ile beraber Erzincan-Tokat karayolu arası kaçak sigaraya geçit vermiyoruz. Bundan önceki yaptığımız çalışmalarda yakaladığımız kaçak sigaralarla birlikte yaklaşık 200 bin paket kaçak sigara ele geçirdik. Ekiplerimiz ile beraber, gece ve gündüz demeden gece geç saatlere kadar soğuk ve zor şartlara altında çalışarak çok güzel derecede sonuçlar elde ettik. Bugün ele geçirdiğimiz 30 bin paket kaçak sigara ve benzeri durumlara Suşehri'nden geçityok. Benim ülkeme mesajım bu ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA