Sonra alırsın cevabını!..

Samanyolu Haber'de yayınlanan Günlük programında konuk olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Fransa Anayasa Konseyi'nin soykırım yasasını iptal etmesi ile ilgili, " Sarkozy'nin façası bozuldu" dedi.

Sonra alırsın cevabını!..
Abdullah Abdulkadiroğlu'nun hazırlayıp sunduğu Günlük programına konuk olan Melih Gökçek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Programda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Melih Gökçek, Fransa Anayasa Konseyi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasayı iptal etmesi ilgili olarak , 'Sarkozy de haketti. Siyasetle onu karıştırmamak lazım. Sarkozy ülkemdeki insanlara saygısızlık etti, ben ona cevap verdim. Cumhurbaşkanımın karşısında sen sakız çiğne, Türkiye'ye geliyorsun merdivenlerden inerken elin cebinde sakız çiğneyip poz atıyorsun. Başbakanımın karşısında ayak ayak üstüne at ki yapılacak gibi bir olay değil, sonra alırsın cevabını. Son zamanlarda belli diplomatlarla yaptığım görüşme sonrası Fransa'da bunun yer etmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Türkiye'nin gururu için ben yaptığımdan iftihar ediyorum. Şimdi de hamdolsun Fransa Anayasa Mahkemesi yasayı bozunca da Sarkozy'nin façası bozuldu 'dedi.

Abdulkadiroğlu'nun, 'Bu sonucun Sarkozy için aslında hiç de kötü olmadığını belirten yorumcular da var 'sorusuna ise Gökçek, 'Tersi de var. Ermenilerden gürültüler çıkmaya başladı, bizi kullandı, ortada bıraktılar, bunun böyle olacağı belliydi, Türkiye ile de aramızı bozdular şeklinde konuşanlar da var. Şunu kabul etmeliyiz ki Anayasa Mahkemesi'ndeki durum bu hale gelene kadar Türkiye de çok ciddi kulis ve markaj yaptı. O kadar milletvekili ve senatörü bir araya getirip dilekçe yazdırmak büyük başarıdır. Bu Türkiye ve Ak Parti iktidarının başarısıdır 'şeklinde yanıt verdi.

Son olarak Sarkozy'e yapılan yumurtalı saldırıyı da değerlendiren Gökçek, 'Çok ciddi panik içersinde. Yumurta atmak hoş değil, bana da yapılmasını istemem 'dedi.

Sarkozy Oy İstedi,Yumurta Aldı -
Video Haber