Simgenin Mucidine Ermeni Sorusu

Türk Lirası'nın yeni simgesinin mimarı Tülay Lale, Haberevet'e konuştu. Tülay Lale, "Logo Ermeni para birimi logosunun ters çevrilmişi" şeklindeki yorumlara "Bakmak, görmek ve yorumlamakla ilgili birşey. Ben sizin soyunuzda Ermenilik var mı sorusuyla da karşılaştım." dedi.

Simgenin Mucidine Ermeni Sorusu
Tülay Lale, 'T ile L harfini birleştirdik. Ermeni parasıyla alakası yok. Ermeni logosunu önceden görmüş değilim. Ama görseydim de bunu yapardım. Çünkü alakası yok. 'diye konuştu.

Tülay Lale'nin değerlendirmeleri şöyle:
'Süreç biraz sancılı oldu. Yapacağınız logonun birçok yere çekilmesi sözkonusu. Kolay kullanımı önemliydi. Türk Lirasını dünya piyasalarına soktuğunuzda baba para birimleri dolar ve euro ile yarışmalıydı. Bizden olmalıydı. Bundan sonrası için tanıtım çok önemli.'

ÇIPA SEMBOLÜ
Tülay Lale, 'Sayın Erdoğan çıpadan bahsetti..Siz ne diyorsunuz? 'şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: 'Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini takip etme imkanı olmadı. istikrar önemli. Sayın Başbakan doğru söylemiş.'

PRİM YAPMAK İSTEYENLER OLACAKTIR!..
Farklı kesimlerin eleştirileri konusundaki soruya cevap veren Tülay Lale, 'Her düşünceye saygı duyuyoruz. Bunun üzerinden prim yapmak, gündeme gelmek isteyenler de olacaktır. Ne yapmak isteyenler...İzgrup bundan sonra da yoluna devam edecektir. Bu camiada hizmet veriyoruz. 'dedi.

ÖDÜL ÖNEMLİ DEĞİL.

Tülay Lale, '25 bin liralık para ödülü hakkında 'şu ifadeleri kullandı: 'Para meselesi hiç önemli değil. Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak. Bu önemli. Ben, Ankara'da ismimizi duyaracak çalışmalardan bahsetmiştim. çalışmalarımız bundan sonra da bu hızla devam edecek.'

Simge 'nin mesajlarını anlatan Tülay Lale, “Köprü, doğu ve batı ve istikrar. Ana mesajlar bunlar. Ana gövde ve sağa tarafa uzanan bacak iki harfi simgeliyor. O iki çizginin anlamı köprüyü ifade ediyor. Doğu ve Batı'yı sembolize ediyor. Yukarıya doğru kıvrım ise istikrarı simgeliyor.” dedi.

EKİP İŞİ
Tülay Lale şöyle devam etti: “Bu bir ekip işi. Ben Biz bir ekibiz. Hiç kimse bu işi tek başına başaramaz. Bunun bilincinde olarak 15 yıllık çalışma hayatında hep onu söyledim. Başkanımızın ifade etmiş olduğu çipa son zamanlada ortaya çıktı. Biz T ve L harflerini birleştirip nasıl modern hale getirebiliriz diye düşündük.'

TÜLAY LALE İLE ALAKASI YOK!
Simge 'nin “Tülay Lale”nin isim ve soyadının ilk harflerinden oluşması gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Lale, “Böyle bir değerlendirme yapıldı ama alakası yok.” diye konuştu.

Muhsin Yılmaz Haber Evet Yayın Kurulu Üyesi

TÜLAY LALE ?

Türk Lirası Simge Yarışmasını kazanan logonun tasarımcısı Tülay Lale kimdir?
1977 yılında Konya doğmuş olan Tülay Lale , 5 çocuklu bir ailenin 4

çocuğudur. Eğitim hayatını Konya 'da tamamlamış olan Tülay Lale S.Ü.Müh.Mim.Fak. Jeoloji Mühendisliği Bölümü 'nden 2000 yılının Şubat ayında mezun olmuştur.

Üniversite yıllarında özel ders vermeye başlamış ve 2002 yılına kadar devam etmiştir. Üniversiteden mezun olduğu 2000 yılının Aralık ayında Konya 'nın ilk özel radyosu olan KONYAFM 'de program yapımcısı olarak göreve başlamıştır.

2007 yılında RTÜK 'ün Türkiye genelinde açmış olduğu “Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma” isimli yarışmada ALTIN NAĞMELER isimli programın yapımcısı olarak Ödüle layık görülmüştür.

Tanıtım&reklam konusunda firmalara çözümler ve yeni fikirler sunmaya başlamıştır.

kaynak:www.haberevet.com