Rus Doğalgaz Devi Gazprom Akdeniz'e Geri Geliyor

Daha önce Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetlerine girmeyeceğini açıklayan Rus doğalgaz devi Gazporm, fikrini değiştirdi.

Şirketin İsrail aracılığıyla, Kıbrıs'ın güneyindeki arama faaliyetlerine katılacağı öne sürüldü. Rus şirketinin, İsrail'le anlaşmak için bazı temaslarda bulunduğu ifade edildi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Gazprom 'un ileri gelen yöneticilerinin; Avrupa 'ya yönelik tekelinin etkilenmemesi için bölgedeki yatakların denetimine ilişkin hedeflerini gizlemeden, İsrail 'de temaslarda bulunuyor.


Gazete, Gazprom 'un, birkaç ay önce Güney 'de Rum Enerji Düzenleme Dairesi( RAEK), Devlet Doğalgaz İşletmesi (DEFA) ve Hükümet yetkilileri ile yaptığı temaslarda bu hedeflerden dolaylı olarak bahsettiğini yazdı.


Gazete, İsrail 'de yayımlanan “Kalkalist”in haberine dayanarak, LNG Gazprom Global Başkanı Frederick Barnaud'un Çarşamba gününden beri İsrail 'de bulunduğunu ve bu çerçevede gerek Noble Energy gerekse DELEK ve enerji alanındaki diğer taraflarla bir araya geldiğini belirtti.


Gazete ayrıca İsrail Altyapı Bakanı Uzi Landau 'nun İnterfax 'a geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamayı aktararak, “Leviathan ' yatağından faydalanılması konusunda, doğalgaz sıvılaştırma terminali ve ihracatı için Güney Kıbrıs 'a yönelik boru hattı kurulması için bazı çalışmalarda bulunduğunu ileri sürdü.