Polatlı, Cibuti’de Osmanlı Mimarisinde Cami Yaptıracak - Ankara

Ankara’nın Polatlı ilçesi, Doğu Afrika ülkesi Cibuti Cumhuriyeti'nin Başkenti Cibuti’de Osmanlı mimarisinde bir cami yaptıracak.

Cibuti Din İşleri Evkaf Bakanı Dr. Hamit Abduh Sultan beraberindeki heyetle, kardeş şehir Polatlı 'ya geldi. Dr. Hamit Abduh Sultan, Bakanlık Müsteşarı Şuayp Adjal Seghir, Din İşlerinden Sorumlusu Ali Musa Akîh ve Vakıflardan sorumlu Osman Harih ile birlikte ilk olarak Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu 'yu, daha sonra Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile Belediye Başkanı Yakup Çelik 'i ziyaret etti.

Cibuti Din İşleri Evkaf Bakanı Dr. Hamit Abduh Sultan ve beraberindekiler, cuma namazını merkez Çarşı Camii'nde kıldıktan sonra Friglerin siyasi başkenti Gordion müzesi ile kral Midas 'ın mezarını gezdi.

Cibuti Din İşleri Evkaf Bakanı Dr. Hamit Abduh Sultan, kardeş şehir denildiğinde her şeyi paylaşmak anlamına geldiğini belirterek, Polatlı ile sevgi, dostluk, mutluluk ve hüzünlerini paylaşacaklarını söyledi.

Dr. Sultan, “Cibuti 'de Osmanlı tarzı, Osmanlı mimarisinde bir caminin yapılmasını çok önemsiyoruz. İlk olarak taleplerimizin başında bu geliyor. Bunu niçin istiyoruz? Peygamber Efendimiz Medine 'de İslam toplumunu kurarken, önce cami inşa etmiştir. Daha sonra Medine 'deki muhacirler ile Ensar 'ı kardeş ilan etmiştir. Bu kardeşliğin ilk adımı olarak ilk adımda cami ile başlanacaktır. Ondan sonra birçok proje bir birini takip edecektir. Cibuti 'de de Polatlı ile olan ilişkimizi daha çok pekiştirmek adına bir caddeye Polatlı adını vereceğiz. İnşallah karşılıklı ilişkiler ile güzel işler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.