Orman Teşkilatından Şehit İşçiye Vefa

Balıkesir'de orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisinin ailesine maddi yardım yapıldı.

Orman Teşkilatından Şehit İşçiye Vefa
Orman yangınında yanarak ölen ve teşkilat bünyesindeki şehitlerin arasına katılan Mehmet Doğan için Orman Bölge Müdürlüğünde sendika tarafından düzenlenen törende işçinin eşine hesaplarına yatırılan 98 bin TL parayı temsil eden çek, ferdi kaza sigortası belgesi teslim edilirken, oğluna da iş sözü verildi.Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki sendika lokalinde düzenlenen törene orman şehidi Mehmet Doğan'ın eşi Gülca Doğan (42) ve oğlu İsmail Doğan (24), Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Öz-Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri ve orman teşkilatı çalışanları ile sendika yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, geçen yıl İvrindi Osmanlar köyündeki ot yangınına müdahale sırasında ateşin içinde kalarak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden orman işçisi Mehmet Doğan'ın şehit olduğunu, şehidin geride bıraktığı ailesine sahip çıkmanın kendileri iç in bir görev olduğunu ve bu görevi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bölge Müdürü Ateş, idare olarak çeşitli kalemlerden toplam 98 bin TL. maddi yardımda bulundukları aileye her zaman sahip çıkacaklarını ifade etti. Ateş, 'Orman yangınlarından bugüne kadar 72 tane şehit veren bir kurumuz. Mehmet Doğan kardeşimiz ormana doğru ilerlemekte olan bir ot yangınında müdahale sırasında maalesef hayatını kaybetti. Buna takdiri ilahi demekten başka çare yok. Kendisini geriye getirmek mümkün değil ama hayat devam ediyor. En azından eşi ve çocuklarının mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kardeşimize Allah'tan rahmet kederli ailesine de tekrar başsağlığı diliyoruz ' dedi.

OĞLUNA İŞ VERİLECEK

Balıkesir'deki törene katılan Öz-Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan da üzüntülerini ifade etti. Aslan, orman teşkilatlarında görev yapan 25 bin üyenin hepsinin Kaza Grup Sigortasını yenilediklerini açıkladı. Törenin sonunda Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, şehit işçinin eşi Gülca Doğan'a bir plaket verip teşekkür etti. Törende duygulanan üzüntülü eş konuşmak istemezken, yetkililerden sadece oğlu için iş istediğini güçlükle söyleyebildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de, 'İş konusunda yardımcı olacağız, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ' diyerek aileye söz verdi.

ORMANA İLERLEYEN YANGINA KENDİNİ SİPER ETTİ

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki olay 26 Eylül 2011 tarihinde meydana geldi. Osmanlar köyü yakınlarındaki arazide çıkan ot yangını rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Ormanlık alana hızla ilerleyen yangına müdahale eden İvrindi Orman İşletme Müdürlüğü ekibindeki Mehmet Doğan isimli işçi, yangına müdahale sırasında alev ve dumana maruz kaldı. Ağır şekilde yaralanan işçi Bursa Uludağ Üniversitesi Yanık Tedavi Merkezine gönderildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit ormancı daha sonra köyde geniş katılımlı bir tören ile toprağa verilmişti

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, ayrıca konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, hazırladıkları dosyayı Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiklerini, adli soruşturmayı da takip ettiklerini, soruşturmanın sonucuna göre gereken neyse yapılacağını söyledi.
Kaynak: İHA