Kızıltepeli Gençler Molla Mustafa Barzani’yi Andı

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin babası Mola Mustafa Barzani'nin 33'ncü ölüm yıldönümü sebebiyle Kızıltepe'de anma töreni düzenlendi.

Kızıltepeli bir grup gencin organize ettiği anma etkinliğine Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa'da yaşayan çok sayıda Kürt siyasetçi ve yazar katıldı.

Kızıltepe Sanat Cafe'de düzenlenen anma töreninde, Suriye'de aşiret lideri Abdullah Bedro'nun üç oğlunu ve Kürt siyasetçileri öldüren terör örgütü PKK kınandı. Kızıltepeli gençler, Molla Mustafa Barzani'nin hayatı boyunca Kürt halkı için mücadele ettiğini, buna rağmen hiçbir zaman 'başkan ben olayım' demediğini dile getirdi. Gençler, PKK mücadelesini de eleştirerek, 'Barzani arkadaşlarıyla birlikte mücadele etti. Bazıları gibi Suriye'deki villada oturup emir vermedi. ' dedi. Türkiye'de Barzani için üçüncü kez düzenlenen törende konuşan Kürt siyasetçi ve yazar Dara Bilek, Barzani'nin hayatını Kürt halkına adadığını söyledi.

Kızıltepeli gençler adına konuşan Sidar Parezvan ise Mahabad Kürt Cumhuriyeti'ni kuran Kadi Muhammed, Molla Mustafa Barzani başta olmak üzere Kürtlere öncülük edenlerin halkın dili için mücadele ettiğini dile getirdi. Parezvan, 'Dilimiz ortadan kalkarsa biz de biteriz. Bugün Mesud Barzani üç dört dil biliyor ama yurt dışına çıktığı zaman Kürtçe konuşuyor. O Kürtçe'nin bir dil olduğunu kabul ettirmek için mücadele veriyor. Biz gençler de Kürtçe konuşmaktan kaçınmamalıyız. ' diye konuştu.

Kürt gençlerden Serhat Merdini ise Kürt gençlerinin sosyalist olduklarını söyleyebildiklerini; ancak Kürdüm demekten çekindiklerini dile getirdi. Merdini, 'Kürt siyasetçi Meşal Temo ve Bedro'nun ölümünde parmağı olanları buradan kınıyorum. ' diye konuştu. Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü de Barzani'nin Kürtler için birleştirici bir rol üstlendiğini belirterek, PKK'nın devlet eliyle kurulan ve Kürtlerin zararına çalışan bir hareket olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Kızıltepeli gençlerden Yunus Agiri, Sidar Parezvan, Roger Çağer ve Serhad Merdini'nin düzenlediği etkinliğe Süleyman Akkoyun, Berzan Boti, Cano Amedi, Cemil Aydoğan, Dara Bilek, Îsa Mirğan Hostani, İsmail Bube, Abdulselam Osman, Molla İhsan, Ali Ğerzi, Halit Kılıçaslan, İbrahim Güçlü, Mehmet Can Azbay ile çok sayıda vatandaş katıldı.