İzmit Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk

İzmit Belediyesi Fevziye Cami parkında gerçekleştirdiği çevre düzenlemeleri ile Türkiye'de bir ilke imza atacak.

İzmit Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk
Çevre düzenlemeleri kapsamında Türkiye'de ilkin İzmit'te uygulanacağı proje için Fevziye Cami parkında mevcut bulunan fıskiyeli damla sistemi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince söküldü. Bir hafta içerisinde ise uzaktan bilgisayar ile kontrol edilebilecek ve genellikle İspanya ve Doğu Türkistan'da kullanılan su perdeli projeksiyon aydınlatma takılacak.

Bir ay içerisinde hizmete sokulacak olan bu sistemde yazılar, reklamlar ve hatta film ve maç seyretme imkanı olabilecek.İzmit Belediyesinin en geç bir ay içerisinde hizmete sokacağı bu sistem Türkiye'de ilk kez uygulanacak. Mevcut su perdeli damlama sisteminde çok büyük bir değişiklik yapılmayacak. Aydınlatma ve projeksiyon ile akşamları uzaktan bilgisayar sistemi ile kontrol edilebilir bir şekilde, “İyi akşamlar, İzmit Belediyesi, Fevziye camisi, Ramazanınız yada bayramınız kutlu olsun” gibi ibarelerde yazılar gösterilecek.

Ayrıca sistemde belediyenin isteğine göre film seyretme milli maçların görüntüleri de yayınlanabilecek. Sökümü yapılan süs fıskiyesi önümüzdeki hafta yeni sistemi uygulanarak takımı yapılacak. Sistemin uygulaması ise ancak bir aylık bir çalışma sürecinde tamamen hizmete girecek.
Kaynak: İHA