İranlılar Meclis Seçimi İçin Sandık Başında

İranlı seçmenler, 9'ncu dönem meclis seçimleri için bugün sandık başına gidiyor.

Sabah saatlerinden itibaren oy kullanma merkezlerinin önünde kuyruklar oluşturan İranlı seçmenler, yaklaşık 3 bin 200 adayın yarıştığı seçimlerde, ağırlıklı olarak muhafazakar iki grup arasında tercih yapacak. Bu arada, İran televizyonları, oyunu Tahran'da kullanan dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in görüntülerini yayınladı. Hamaney, oy verme işleminin ardından yaptığı kısa açıklamada, oy kullanmanın her İran seçmeninin 'vazifesi ' ve 'hakkı ' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında tırmanışa geçen Mahmud Ahmedinejad ile Hamaney arasındaki gerilim, bu seçimde de sandığa yansıyor. Seçim sonucu, bu iki gruptan hangisinin daha güçlü olduğunu ve gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin etkili olacağını ortaya koyacak.

Said Nahvizadeh, bütün dünyaya Ayetullah Hamaney'i desteklediklerini göstermek için sandığa geldiklerini belirterek, 'Ona sadece oyumu değil, canımı vermeye hazırım. ABD, AB ve dünyadaki her ülkeye oluşturmaya çalıştıkları güvensizlik ortamına rağmen birlik ve beraberlik halinde olduğumuzu ve hiçbir ülkenin İran'da güvensizlik ortamı oluşturamayacağını göstereceğiz. Bugün İran'ın ve şehrimin gelişimi için oy vereceğim. Bu karar, Tahran'ı değiştirecek ve güzelleştirecek ' şeklinde konuştu.

Hamid Şakeri de, 'Ben dağcıyım ve ekibimle beraber seçimlerde oy kullanmaya geldik. Seçimlere katılmak, İran için yapmam gereken ödevlerden biri. Diğer ülkelere özgür olduğumuzu ve istediğimizi seçebildiğimizi ve parlamentoda görebileceğimizi göstermeliyiz. Bu seçimin mesajı, İran'ın diğer ülkelerin oluşturmaya çalıştığı teröre rağmen birlik olduğudur ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA