Gaziantep'teki Cinayet

Gaziantep'te 3 Şubat'ta başı taşla ezilerek öldürülen ve cesedi köprü altında bulunan kadının katil zanlısı, Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Gaziantep'teki Cinayet
Alınan bilgilere göre, Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Neslihan Polatbilek'in (29) katil zanlısı olarak, cinayetten bir gün önce Gaziantep Açık Cezaevi'nden firar eden A.Ç. (26) olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunan ve Gaziantep Adliyesi'nde mahkum işçi statüsüyle çalıştığı öne sürülen A.Ç.'nin Kahramanmaraş'a geldiği yönünde duyum alan polis, Kahramanmaraş emniyetiyle irtibata geçti.

A.Ç.'nin en son Mağralı Mahallesi civarında görüldüğünü belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri bu bölgede yoğunlaştı. Zanlı, polisin takibi sonucu bu gün akşam 18.00 sıralarında Yörükselim Mahallesi'nde yakaladı. Kahramanmaraş Emniyeti'ne getirilen katil zanlısı A.Ç., buradaki işlemlerin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'nden alınan sağlık raporuyla birlikte Gaziantep Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

İddiaya göre, katil zanlısı A.Ç.'nin maktul Polatbilek'le adliye girişinde tanıştığı ve kendini Sosyal İşler Müdürlüğü'nde memur olarak tanıtarak iş bulma vaadi verdiği öne sürüldü. Zanlı hastaneye getirilişi esnasında gazetecilerin 'Cinayeti neden işlediniz? ' ve 'Maktüle iş bulma vaadinde bulundunuz mu? ' yönündeki soruları cevapsız bıraktı.

OLAY Gaziantep'te 3 Şubat günü akşam saatlerinde işe gitmek için evinden ayrılan bir ki Mücahitler Mahallesi Kıbrıs Caddesi altında bulunan köprüden geçtiği esnada yerde bir kadın cesedi gördü. Yapılan ilk incelemede 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının kafasının taşla ezilerek öldürüldüğü tespit edildi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının kimlik tespiti için kayıp başvurularını inceleyen polis Polatbilek ailesiyle irtibata geçti. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Morgu'nda aileye teşhis ettirilencesedin 29 yaşındaki Neslihan'a ait olduğu ortaya çıkmıştı. 10 gün sonra nişanlanacağı öğrenilen Polatbilek'in cesedi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilerek, Yeşilkent mezarlığında toprağa verilmişti.
Kaynak: İHA