Chp İlçe Başkanları Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Örgütüne bağlı İlçe Başkanları İl Başkanı Yaşar Erdem başkanlığında İl Binasında biraya geldi.

Chp İlçe Başkanları Toplandı
CHP 'nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Tüzük Kurultayını değerlendirmek ve ilçe başkanlarını yeni tüzük hakkında bilgilendirmek amacı ile İl Binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan İl Başkanı Yaşar Erdem, yeni tüzüğü değerlendirdi. Yeni tüzüğün Türkiye 'deki en demokratik ve özgürlükçü tüzüğü olduğunu kaydeden Erdem, “Tüzüğümüzde önemli değişiklikler yapıldı. yeni düzenleme ile birçok alanda daha fazla demokratikleşme ve özgürleşme getirildi. Tabi bunun da bazı eksiklikleri olabilir ancak önümüzdeki dönemde yapılacak yeni düzenlemeler ile tüzük daha da iyi bir hale getirilecektir” dedi.

Sakarya İl Örgütü olarak Yeni Tüzüğü başından beri desteklediklerini kaydeden Erdem, CHP 'de kavga bekleyenlerin bundan sonra hüsrana uğrayacağını dile getirerek, “Tüzük değişikliği kabul edildi. Kavga bitti. Zaten bir kavga da yoktu. Onlar da daha iyi bir tüzük için mücadele ediyorlardı. CHP 'de bundan sonra kavga bekleyenler hüsrana uğrayacaklardır.” dedi.Yeni tüzükle ilgili olarak ilçe başkanlarıyla bir araya geldiklerini kaydeden Erdem, “Bundan sonra 2 ayda bir ilçe danışma kurulu toplantısı ve İl Danışma Kurulu toplantıları yapacağız. Benim isteğim şu: parti yöneticilerini küçük düşürücü açıklamalar yapmak CHP 'ye yakışmaz Partililerimizin sıkıntılarını parti içinde bu toplantılarda dile getirmeleridir. Bu kendi içimizde çözeceğimiz bir meseledir” dedi.CHP İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından en büyük çalışmayı eğitim alanında yapacaklarını dillendiren Erdem, “Tüm Partilileri kapsayacak eğitimler vereceğiz. Kongrelerde seçilecek arkadaşlarımızın da bu yönde çalışma yapmasını istiyoruz. İlçe kongrelerini tamamladıktan sonra CHP 'yi belediyelerde en iyi şekilde temsil edecek arkadaşlarımız bu eğitimlerden geçecek” diyerek, bundan sonra eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.İl Başkanı Yaşar Erdem ayrıca ilk ilçe Kongresinin 9 Mart 'ta Taraklı ilçesi ile başlayacaklarını söyleyerek, ilçe kongrelerini şöyle sıraladı: “10 Mart Hendek, 11 Mart Adapazarı, 14 Mart Kocaali, 16 Mart Kaynarca, 17 Mart Erenler ve Sapanca, 18 Mart Serdivan ve Arifiye, 24 Mart Pamukova, 25 Mart Karapürçek ve Akyazı, 31 Mart Karasu, 1 Nisan Söğütlü ve Ferizli.”
Kaynak: İHA