Bakan Şahin'den Önemli Açıklamalar

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün bir taraftan vurup öldürdüğünü, diğer taraftan da cenazeler üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

Bakan Şahin'den Önemli Açıklamalar
Hakkari'deki ziyaretini sürdüren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 19 Ocak 2012 tarihinde Bulvar Caddesi üzerinde polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen ve 3'ü polis 27 kişinin yaralandığı patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeki Yeşil'in ailesini ziyareti sırasında PKK'ya yüklendi. Bakan Şahin, 'Terör örgütü bir taraftan vuruyor, öldürüyor, ondan sonra da yine o olayın sorumluluğunu devlete yüklüyor ve cenaze üzerinden de propaganda yapıyor. Çünkü asıl amacı devletin varlığınızayıflatmak, bölmek, parçalamak. Örgütün içinde de son zamanlarda itiraflar başladı ' dedi.

Bakan Şahin, taziye geleneğinin Doğu ve Güneydoğu'da en çok sevdiği hususlardan birisi olduğunu ifade ederek, 'Allah rahmet eylesin. Önce vurdular, sonra cenazeyi sahiplenmek istediler. Dağda, bayırda, soğukta, mağaralarda; askerimizin parkasını vererek, ekmeğini paylaşarak sağ teslim aldığı örgüt mensupları, örgütün içindeki hayatı anlatıyor. Burada inanç yok, burada namus yok, burada haysiyet yok, burada hayat yok. İnanç adına zaman zaman Zerdüştlük diye bir din anlatılmaya ve o dine yönelik önderleroluşturulmaya, onlar anlatılmaya çalışılıyor. Tamamen inançsızlık temelinde Türkiye'nin huzurunu kaçırmaya ve Türkiye'yi bölmeye çalışan bir örgüt faaliyetiyle karşı karşıyayız ama devlet ve milletle birlikte bu oyunu bozacağız. Bunların maskelerini inşallah indirmeye devam edeceğiz. Gerçekleri anlatacağız. Allah rahmet eylesin ' diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ ÖLDÜRÜYOR, SONRA, 'DEVLET YAPTI' DİYOR '

Zeki Yeşil'in 18 Mart Üniversitesi 3. sınıfta okuduğunu ve yarıyıl tatili için ailesini ziyarete geldiğini de hatırlatan Bakan Şahin, 'Zeki iki bayram ailesini ziyarete gelmedi. Polis otosuna yönelik bombalamada hayatını kaybetti ve o akşam Hakkari'de, 'Bunu devlet yaptı, bunu devlet bombaladı' dediler. Ama bir hafta sonra güvenlik güçlerimizin çalışması sonunda gerçek ortaya çıktı. Örgütün gerçek yüzü, katil yüzü, hain yüzü, kan emici yönü bir kez daha ortaya çıkarıldı. İtiraf ettiler, deliller ortayaçıktı. Şu anda olayın sanığı, şüphelisinin tutuklu olarak yargılanması devam ediyor ' ifadelerini kullandı.

Örgütün bir taraftan bombaladığını, diğer taraftan da kan üzerinden yine bombalamaya devam ettiğini söyleyen Bakan Şahin, 'Bu kez yalan bombası, yalan rüzgarı, iftira bombası atıyorlar. Bu bir değil, son değil, bunu hep yapıyorlar. Yıllardır yaptıkları bu. Öldürüyorlar, tenha yerde gömüyorlar. Daha sonra da, 'Bunu devlet öldürdü, asker öldürdü, polis öldürdü' gibi kara propagandasını yapıyorlar. İftira bombasını, iftira kurşunlarını, yalan kurşunlarını atıyorlar. Bu düzenleri devam ettirmeyeçalışıyorlar. Ama yalancının, iftiracının ışığı bir yere kadar yanar. Zaten ışığı yoktur da gaz ya da kaçak petrolü bir yere kadar yanar ve bugün gerçekler anlaşıldı, anlaşılıyor. Artık medyamız da olayları dikkatli takip ediyor. Halkımız gerçekleri gördü, görüyor. Bu da tamamen Türkiye'yi bölmeye yönelik. Halkımızın kaçırmaya yönelik, halkın ekmeğini almaya yönelik, halkın canını almaya yönelik, çocuğunu almaya yönelik, aile hayatını yıkmaya yönelik bir iğrenç yapı olduğunu, bir katil yapıolduğunu hep birlikte görüyoruz. Halen bunlara destek verenler, sempati duyanlar var mı? Var, olacak. Artık terör örgütü ve militanları eskisi gibi rahat olmayacaklardır. Eskisi gibi rahat su, ekmek, ilaç bulamayacaklardır. Kaçakçılık organizasyonlarını devam ettirip oradan elde ettikleri paraların bir kısmı ile kurşun alarak bu ülkenin masum insanlarına sıkamayacaklardır, bombalayamayacaklardır. 'Bir kısmı' dedim paraların çünkü paraların önemli bir kısmı terör üzerinden beslenen patronlar var, baronlarvar. Bunlar büyük şehirlerde, Avrupa'da. Yerine göre eğleniyorlar. Yerine göre giyiniyorlar. Bir kısmı da fakir halk çocuklarının eline silah vererek bölücü düzenleri devam ettiriyor. Biz devlet olarak daima haktan, hukuktan yana olacağız. Terör örgütüne rağmen inadına hayat devam ediyor. Onlar vuruyor, biz yaşatmaya devam ediyoruz. Millet ve insan olmanın gereği de budur ' şeklinde konuştu

Kaynak: İHA