Avusturya'dan İthal Edilen 100 Gebe Düve Geldi

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde kurulan Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin, Avusturya'dan satın aldığı 100 gebe düve geldi.

Avusturya'dan İthal Edilen 100 Gebe Düve Geldi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Genel Sekreterliğinin ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Alanda Sosyal Destek Proje kapsamında kurulan Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Avusturya'dan 7 aylık gebe 100 büyükbaş hayvan ithal etti.

Kooperatif Başkanı Cemil Bozdemir, kurdukları Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Avusturya'dan aldığı 100 adet gebe düveyi teslim aldıklarını belirterek, 'Zor şartlar altında kurduğumuz kooperatifimize üyelerimizle birlikte emek verdik ve emeğimiz karşılığını nihayet aldık. İhale yaparak aldığımız bu gebe düveler teslim edilmeden önce veteriner hekimler tarafından ultrason cihazı ile gebelik testleri, aşı ve kontrolleri yapıldıktan sonra teslim aldık ' dedi.

Kooperatifin kısa sürede ilçe ekonomisine katkı sağlayacak konuma geleceğini kaydeden başkan Bozdemir, 'Kooperatifimizin ilçemizde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu proje bölgemize örnek teşkil edecek bir projedir. Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi daha modern, bilgisayar sistemli, sağlıklı ve hijyenik ortamda yapılacak ' diye konuştu.
Kaynak: İHA