Uğur Daha Net Konuşmaya Başladı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar'ın dokunurken hissedebildiğini ve kaşındığını, Atilla Kavdır'ın ise başparmağını hareket ettirdiğini söyledi.

Uğur Daha Net Konuşmaya Başladı
Her iki hastayı şehir merkezinden uzakta yaşamaları nedeniyle 15-20 gün daha misafir edeceklerini söyleyen Özkan, Atilla Kavdır ve Uğur Acar'ın iki aylık bir süreyi tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın alın hareketleri yapmaya başladığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu: ''Uğur'un alın hareketleri başladı. Alnı hareket ediyor, duyuları var.

Alt çenede ve burunda duyusu var, dokunduğumuzda hissedebiliyor ve kaşınıyor'' Uğur Acar'ın alnında mimik hareketlerini de yapabildiğini kaydeden Özlenen Özkan, şunları söyledi: "Bu hareketlenmeler beklediğimizden daha erken oldu ve her şey sorunsuz bir şekilde ilerliyor, bizi bu durum çok mutlu ediyor.

Uğur Acar'ın alın dışında burun, kenar yanakları ve ağzında henüz mimik hareketleri söz konusu değil" Acar'la sık sık telefon konuşması yaptıklarını belirten Özkan, artık Uğur'un ne demek istediğini daha net anlayabildiklerini anlattı. Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ise fizik tedavisinin devam ettiğini aktaran Özkan, Atilla'nın başparmağını hareket ettirmeye başladığını kaydetti.

Bu durumun çok iyi, ama erken olduğunu söyleyen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "En az 6 ay beklemek gerekiyor, net görebilmek için. Altı ay sonra tekrar konuşuruz. Ama olması gerektiğinden daha iyi"Atilla Kavdır'ın yoğun bakımda biraz fazla kaldığı için fizik tedavisinde 2-3 hafta geç kaldıklarını kaydeden Özkan, şunları söyledi: ''Aslında biz ikinci ayın sonunda her iki hastamızı da taburcu etmeyi planlamıştık.

Ancak, uzakta olmaları nedeniyle özellikle Atilla'nın fizyoterapi, fizik tedavilerinin başlaması ve devam etmesi nedeniyle erteledik''Atilla Kavdır'ın böbrek ve karaciğerinde herhangi bir sorun olmadığını ifade eden Özkan, Uğur Acar'ın ise Sağlık Bakanlığından gelen bir talep üzerine beklettiklerini kaydetti.

Aslında taburcu edeceklerini anlatan Özlenen Özkan, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "ama Sağlık Bakanlığından talep geldi. Hastayı görmek istiyoruz, ziyaret etmek istiyoruz, moral anlamında denildi. Biz de kabul ettik seve seve, inşallah kısa zamanda gelirlerse Uğur'u görecekler. Uğur özellikle çok uzak oturuyor.

Biraz daha buradakalması bizim için de iyi, kendimizi güvende hissediyoruz" Nakillerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ilk ve sorunsuz olmasının diğer hastanelere de kapı açtığını ifade eden Özkan "İlk olması, sorunsuz olması güzel oldu. Sorunsuz olmasaydı Hacettepe ve Gazi Üniversitesi de yapamazdı" ifadelerini kullandı .