Sivas'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı bilgi ve proje yarışması düzenlendi.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, Sivas'taki istihdamın yüzde 65'ini tarım sektörünün oluşturduğunu belirtti.

Bunun yüzde 55'ini kadın çiftçilerin oluşturduğunu ifade eden Aslan, ''Yüksek bir istihdam alanına sahip olmalarına rağmen kadın çiftçilerimiz genelde birazcık kenarda tutulan kesim olarak görülüyor. Bu programla yapmış olduğumuz tarımsal eğitimlerin çek edilmesini sağlıyoruz'' dedi.

Aslan'ın konuşmasının ardından biri merkez, 14'ü ilçeden 15 kadın çiftçi yarıştı. Yarışmada, Merkez Söğütpınar Köyü'nden Fatma Güzel birinci olurken, Şarkışla ilçesi Cemel Beldesinden Şükran Arı ikinci, Gemerek İlçesi Çepni Beldesinden Fatma Kavurt oldu.

Yarışmada dereceye giren kadın çiftçiler, Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Ödülleri, Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ile Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan verdi.

Birinci olan Fatma Güzel, iki çocuk annesi olduğunu, sabaha kadar uykusuz kalarak ders çalıştığını, Tunceli'de 9 Mayısta yapılacak bölge yarışmasında Sivas'ı en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti .