Sivas'ın Şarkışla İlçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Şarkışla İmam Hatip Lisesi tarafından Aşık Veysel Kültür Merkezinde düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şekerci yaptı.

Şekerci'nin konuşmasının ardından Şarkışla ve köylerindeki şehitlerle ilgili slayt gösterisi sunuldu. Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, solo ve koro türkü dinletisi sunuldu.

Şehitlerin slayt gösterisinin sunulması ve şiirlerin okunması sırasında, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Bu sırada bazı katılımcılar, gözyaşlarına hakim olamadı. Gözyaşlarına hakim olamayanlar arasında Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de yer aldı.

Programa, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yüzbaşı Enver Nişancı, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Özcan, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA