Rusya’da Muhalifler, Devlet Kanalı NTV Önünde Gösteri Yaptı

Rus polisi, NTV kanalı önünde gösteri yapan bin civarında muhalif gruba müdahalede bulundu.

Rusya’da Muhalifler, Devlet Kanalı NTV Önünde Gösteri Yaptı
Yüz kadar gösterici izinsiz eylem yaptıkları gerekçesi ile gözaltına aldı.

Rusya devlet televizyonu NTV geçen hafta yayınında “Bir Protestonun Anatomisi” adlı programda muhalif grupların Amerika 'dan beslendikleri, gösterilere adam toplamak için çikolata ve para dağıttıkları iddialarına yer vermişti.

4 Aralık parlamento seçimlerinden bu yana muhalif gösterilerin organizatörleri arasında yer alan Sol Cephe lideri Sergey Udaltsov, eski başbakan yardımcılığı görevi yapan Boris Nemtsov da NTV televizyonunun da bulunduğu Ostankino TV merkezi önündeki eyleme katıldı. “NTV yalan söylüyor”, “Putin 'siz Rusya” dövizleri taşıyan ve slogan atan eylemciler, muhalefetin sembolü haline gelen beyaz şerit ve balonlarla gösteri yaptı.

İzinsiz gösteriye müdahalede bulunan polis, Udaltsov ve Nemtsov dahil 100 kadar göstericiyi polis merkezine götürdü. Nemtsov polis aracına binmeden önce yaptığı açıklamada, “Rusya Başbakanı Valdimir Putin 'in yalan ve propagandaları da en az polis copları kadar kendine koruma sağlıyor” iddiasında bulundu. Muhalif liderler ve bir kısım göstericilerin salıverildikleri ifade ediliyor.

4 Mart 'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Putin, yüzde 63,6 oy alarak Kremlin 'e yeniden oturmaya hak kazandı. Putin, 7 Mayıs 'ta yapılacak törenle yeni görevine başlayacak. Muhalefet Putin 'in koltuğuna oturmasından iki gün önce 5 Mayıs 'ta 1 milyon kişi ile yeni bir eylem planlıyor.