Nişanlı Çiftler 'Aile Sertifikası' Aldı

Mersin'in Erdemli İlçesinde "Ailemi İstiyorum" projesi kapsamında Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

Nişanlı Çiftler 'Aile Sertifikası' Aldı
Evlilik öncesindeki çiftlere yönelik seminer verilerek, seminere katılan nişanlı çiftlere 'Aile Sertifikası' verildi. İlçe Müftü Mustafa Topal, yapılan çalışmanın amacının sağlam aile yapısını korumak ve kadına şiddetin önüne geçmek olduğunu belirterek, 'Bizim burada yaptığımız Nasrettin Hoca'nın dediği gibi, testiyi kırmadan tembihte bulunmak ' dedi.

Erdemli Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan 'Ailemi İstiyorum ' projesi kapsamında evlilik hazırlığındaki çiftlere yönelik eğitim semineri verildi. Seminer sonunda 50 nişanlı genç evlilik öncesinde 'Aile Sertifikası' aldı.

Dr. Emin Şekerci konferans salonunda gerçekleştirilen seminer öncesinde bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, 'Ailemi İstiyorum ' projesinin doğuşuyla ilgili bilgi vererek, 'Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu kurulmasının ardından yapılacak çalışmalara zemin oluşturmak için 'Aile Anlayışımız ' adı altında bir araştırma yaptık. Aile konusunda ne yapabiliriz? Sorusu bu çalışma için bir ön fikir oluşturdu. Ancak hedefimiz sadece Erdemli değil, ülke genelinde ve dünya genelinde aileye yönelik,kadına yönelik hadiseleri inceleyip, bunlar hakkında bir fikir edinmekti. Bu çalışmalar neticesinde de bir proje hazırlamak için kolları sıvadık ' dedi.

Elde edilen verilere dayanarak 'Ailemi İstiyorum ' projesinin ortaya konulduğunu ifade eden Müftü Topal, 'Bu projenin amacı sağlam aile yapımızı olduğu şekliyle korumaktır. Şunu belirtmek isterim Erdemli'de ailevi meseleler olmakla birlikte, ancak çok üzücü boyutlarda olmadığı görülmekte. Biz hem bu küçük üzücü olayları önlemek, bu olayların tamamen ortadan kalkmasını sağlamak, sağlam aile yapımızı temin etmek adına bu projemizi başlattık ' diye konuştu.

Proje içerisinde özellikle evlilik adayı gençleri yetiştirmek, bu gençleri evliliğe hazırlamak konusuna önem verdiklerini belirten Müftü Topal, 'Bizim burada yaptığımız Nasrettin Hoca'nın dediği gibi testiyi kırmadan tembihte bulunmak. Evliliklerin bozulma aşamasına gelmeden ve aileler de sıkıntı yaşanmasından önce gençlerimize bir tembihte bulunmak istedik. Gençlerimize nasıl anne, nasıl baba olunmalı konusunda bilgiler vermek istedik. Eşlerin birbirlerine olan sorumluluklarının idrakine varmalarınısağlamak için projemiz kapsamında seminerler düzenlemeye karar verdik. Bu seminerimizde bizim ilk seminerimiz oldu ' şeklinde konuştu.

Evlilik hazırlığında 50 gencin tespit edildiğini ve bu ilk seminere gençlerin aileleriyle birlikte katıldığını dile getiren Topal, 'Gençlerimizin çevrelerinde meydana gelen olumsuz olaylardan etkilenmemeleri, kötülüklerden uzak kalmaları, ailelerini korumaları, ailelerin oluşma öncesinde nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda kendilerini uyarmak istiyoruz. Bu proje Aile İrşad ve Rehberlik Büromuzca hazırlanan çalışmalardan sadece bir tanesi. Aile konusunda çocuklara yönelik, gençlere yönelik, evliçiftlere yönelik, ailevi sorunlar yaşayanlara yönelik çalışmalarımız da var ' dedi. Konuşmanın ardından eğitim seminerine geçildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, toplumun en küçük ama en önemli yapı taşının aile olduğuna dikkat çekerek, etkin bir aile içi iletişim konusunda bilgiler verdi.

Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu görevlilerinden Filiz Kılıç ise çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, 'Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu olarak ev ziyaretleri yapılıyor. Bunun dışında Erdemli Müftülüğü'ndeki büromuzda bir arkadaşımız görevli olarak kalıyor ve sıkıntısı olan insanlar buraya gelerek, dertlerini anlatıyorlar. Veya farklı konularda bilgi almak için geliyorlar. Çare bulmak kelimesi abartılı olabilir ama en azından kendilerini dinleyerek, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ' diyekonuştu.

Aile sertifikası alan evlilik hazırlığındaki Ubeyde Ay ve Müberra Nalpara çifti evlilik öncesinde verilen seminerlerin kendileri için oldukça faydalı olacağına inandıklarını belirterek, 'Gençlerin evlilik öncesinde bilmeleri gereken önemli konular anlatıldı. Seminerin olumlu etkisinin olacağını düşünüyoruz. Oldukça faydalı bulduk ' dediler.
Kaynak: İHA