Hessen Başbakanı Bursa'ya Geliyor

Hessen Eyalet Başbakanı Wolker Bouffıer ve beraberindeki heyet, 17 - 19 tarihleri arasında Bursa'da geliyor.

Hessen Başbakanı Bursa'ya Geliyor
Bursa Valisi Şahabettin Harput'un başkanlığında, vali yardımcıları M. Vedat Müftüoğlu, Ahmet Hamdi Usta, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, 17-19 Nisan 2012 tarihlerinde Hessen Eyalet Başbakanı ve beraberindeki heyetin Bursa'ya yapacakları ziyaretle ilgili bir toplantı yapıldı.

Vali Harput, Hessen Eyalet Başbakanı Wolker Bouffıer'in Bursa'ya geleceğini belirterek, 'Bursa ile Hessen arasında başlattığımız kardeşlik, işbirliği ve dostluk ilişkileri ekonomik, turistik, kültürel ve ticari yönlerden çok güzel bir süreç içerisindeyiz. Bu sürecin önemli bir ayağını Bursa'da gerçekleştireceğiz. Türkiye'de ilk defa Bursa'da başlattığımız bu ilişki biçimi diğer iller tarafından model alınmakta. Bunun sonucu geçtiğimiz sene bir dizi etkinlikler yaptık ' dedi.

HESSEN ÇIKARMASI
Harput, Bursa'da 6-7 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak bir programın ön hazırlığını yapmak üzere 26-28 Mart tarihlerinde Hessen Ekonomi bakanlığı danışmanının Bursa'ya geleceğini ifade etti. 18-20 Nisan 2012 tarihlerinde Hessen Eyaleti (SDU) Partisinden eşleriyle birlikte 70 kişilik bir heyetinde Bursa'yı ziyaret edeceğini belirten Harput, 'Bunlar Hessen'in en üst düzey yöneticileri. Hessen'in değişik ülkelerden bizimle beraber 7 tane kardeş şehri var. 24-26 Nisan tarihlerinde Brüksel'deki Hessen irtibat merkezinde bu kardeş şehirlerden oluşan bir heyet bir araya gelerek orada bir buluşma söz konusu olacak. 29 Nisan tarihinde Frankfurt'ta bulunan Türklerin organizasyonunda Hessen'in de destek olacağı Türkçe Kültür Olimpiyatları gerçekleştirilecek ' diye konuştu.

HESSEN EKONOMİSİ BURSA'DA MASAYA YATIRILACAK

16-17 Mayıs tarihlerinde Bursa'ya Hessen'in Ober Hessen bölgesinden 16 kişilik heyetin ziyaret edeceğini kaydeden Harput, '17-20 Mayıs tarihlerindeki ziyaret heyetine Hessen çevre, ekonomi, tarım ile tüketici koruma bakanları, banka yönetim kurulu üyeleri ve ticaret odası başkanlarının katılması bekleniyor. 6-7 Haziran 2012 günlerinde Bursa'da Hessen ekonomi Bakanının da katılacağı 'Hessen Ekonomi Günleri' sektörel toplantısı yapılacak. Ayrıca 1-10 Haziran 2012 günlerinde Hessen'de yapılacak olan Hessen günleri festivalinde Bursa Valiliği ve Osmangazi Belediyemiz burada stant açacak. 10 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan Hessen Günleri Festivali'nin kapanış ve geçiş törenlerinde Bursa olarak biz de yer alacağız ' diye konuştu.
Kaynak: İHA