Belediye Başkanından ‘Şehitlik’ Müjdesi

Çanakkale Zaferinin 97.Yıldönümü ve Şehitler Haftası için Bayburt’ta da anma programları düzenlendi.

Belediye Başkanından ‘Şehitlik’ Müjdesi
Anma programına ilk olarak, İmaret Tepesinde Şair Zihni Anıtı 'nda başlandı. Programa Bayburt Valisi Hasan İPEK, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Albay Sayın Kemal Ulusoy, Kurum Amirleri, siyasi parti il başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan programda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Törende Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı H.Haluk Akkoyunlu ve Tankçı Binbaşı Uğur BOR tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Bayburt Valisi Hasan İpek 'in anı defterini imzalamasından sonra anıtta bulunan şehit mezarlarına karanfiller konularak şehitlerimizin ruhları için dualar okundu.

Şair Zihni Kültür Anıtı 'ndaki törenin bitmesinin ardından Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Ali Polat, Şehit Osman Tepesi 'ne bir şehitlik yapılacağı müjdesini verdi. Bu konuda proje çalışmasının yapılarak ilgili mercilere gönderdiklerini belirten Başkanı Polat, “Özellikle son zamanlardaki şehitlerimizi herkes kendi köyüne defnetti. Şimdi ziyaret ettiğimiz İmaret tepesi olduğu gibi şehitliktir. 1876 Rus harbinde şehit olan askerlerin kabirleri ordadır. Aynı zamanda 1918 yılı önceki olaylarda, taş mağazalarda yakılan şehitlerimizin de oraya götürüldüğü söz konusudur. Oraya bu bilgileri de yerleştirmek suretiyle Kop 'ta yaptığımız gibi bu bilgileri yazıp, bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmayı planlıyoruz. Şehitliğimizi de inşallah bu yıl başlayacağız” dedi.

Belediye Başkanının verdiği bu müjdeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı H.Haluk Akkoyunlu, “Değerli Belediye Başkanımızın bu güzel duygularından son derece memnun olduk. Derneğimizi kurduğumuzdan beri bizim hayalimizdi. Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben şehit ailelerimizin ve gazilerimizin adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yine etkinlikler çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi 'nde de başka bir program düzenlendi. Burada Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale 'ye giden temsili askerleri uğurlamalarını konu alan bir müsamere sahnelemesi, salonu dolduranlar tarafından yoğun alkış aldı. Şiirlerin okunması oratoryo gösteriminin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA