Başkan Özden'den Yaşlılar Haftası Mesajı

Ankara'nın Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Lokman Özden, ''Yaşlılar Haftası''' dolayısıyla bir mesaj yayımlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 18-24 Mart tarihlerinin ''Yaşlılar Haftası'' olarak kutlandığını hatırlatarak, ''Hafta nedeniyle, geçmiş ile geleceğimizin köprüsü konumunda olan yaşlılarımıza sevgi ve saygımızı daha anlamlı bir biçimde dile getirme imkanı bulmaktayız'' dedi.

Türk milletinin her zaman yaşlısına gereken değeri, saygıyı ve sevgiye gösterdiğini vurgulayan Özden, bunun milletimizin en önemli törelerinden biri olduğunu ve bu töreyi gelecek nesillere aktarmanın da toplumun her kesiminin görevi olduğunu söyledi.

Yaşlıların sadece belirli gün veya haftada hatırlanmaması gerektiğini de ifade eden Başkan Özden, mesajında şunlara yer verdi:
''Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran, millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız olarak, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdır. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, yaşama güvenle bakmamızı sağlayacak ve gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Unutmamalıyız ki bir gün bizler de onların yerlerini alacağız. Yaşlılarımızı yalnızca özel günlerde değil her zaman onları hatırlayarak, yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Onlara hak ettiği sevgi ve saygıyı göstermek en önemli görevlerimiz arasındadır. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed 'Küçüklerine şefkat, büyüklerine merhamet göstermeyenler bizden değildir' hadis-i şerifiyle küçüklerimize ve büyüklerimize karşı davranışlarımızın önemini belirtmiştir. Biz de Çubuk Belediyesi olarak yaşlılarımıza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz, yaşlılarımızın boş zamanlarını geçirebilecekleri, arkadaşlarıyla bir arada olabilecekleri, dinlenip sohbet edebilecekleri 'Kültür Merkezi'ni açtık.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin 'Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.''
Kaynak: AA