Başbakan Erdoğan, Bugün UEFA Başkanı Platini'yi Ağırlıyor

Resmi gündemde EURO 2020 ve 22 Mart kongresi var ancak şike soruşturmasının toplantıda ele alınması bekleniyor

Başbakan Erdoğan, Bugün UEFA Başkanı Platini'yi Ağırlıyor
Türk futbolu 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması sürecindeki en önemli günlerinden birisini bugün yaşayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'sıfır tolerans' diyerek şike konusunda çok sert ve tavizsiz bir tutum sergileyen UEFA Başkanı Michel Platini ile Ankara'da özel bir görüşme yapacak..
BİLİNDİĞİ gibi Platini, geçen yılın eylül ayında eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile, 6 Mart'ta da yeni TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya gelmişti. Platini, sürecin ilk gününden beri F.Bahçe'ye karşı agresif bir politika uygularken, CAS davası ve kendisine Aziz Yıldırım'ın açtığı davalar nedeniyle çok rahatsız olduğunu dile getirmişti..

KILIÇ'LA DA TEMAS
İŞTE bugünkü görüşme her açıdan büyük önem taşıyor. Peki bu görüşme nasıl gerçekleşti, içerik ne olacak? Geçtiğimiz hafta Belgrad'da yapılan 12. Spor Bakanları Konferansı'na katılan TFF yönetim kurulu üyesi Mehmet Baykan, Platini ile görüşmüştü. Platini 'Spor Bakanı Suat Kılıç'a selam söyleyin. Sayın Bakan'la mutlaka görüşmek isterim' demişti. Platini, Başbakan'ın programına göre bugün bir görüşme yapacak, Kılıç ve Şenes Erzik de görüşmede olacak.

ŞİKE GÜNDEM Mİ?
BUGÜNKÜ zirvede ise resmi açıklama olarak 'Şike gündemde yok' deniyor. 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA kongresi ve EURO 2020 adaylığı ilgili görüşme yapılacağı belirtiliyor. Ancak bu görüşme ile ilgili 2 senaryo söz konusu:
1 - BAŞBAKAN Erdoğan, Platini'ye kişisel olarak 'Kulüplerle şahıslar ayrılmalı' görüşünü iletecek. Ve TFF'nin uygulayacağı yol haritasının UEFA tarafından benimsenmesini talep edecek. Başbakan ayrıca Türkiye'nin futbol gücünün altını çizecek.
2 - MICHEL Platini Türkiye'ye karşı sorunun çözümü için iyimserliğini dile getirecek, 'Türkiye bir futbol ülkesi, zarar görmesini istemeyiz. Kulüpleri Avrupa'da görmek istiyoruz' görüşünü savunacak, ancak suç varsa cezaların mutlak surette verilmesi konusunda ısrarcı olacak.