'AVM'ler Esnafın Belini Büküyor'

Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, büyük alışveriş merkezlerinin esnafın belini büktüğünü söyledi.

'AVM'ler Esnafın Belini Büküyor'
Mollasalih ve beraberindeki heyet Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Arif Takı'ı ziyaret etti. STK'ları tek tek gezdiklerini belirten Mollasalih, Has Parti olarak esnafın daima yanında olduklarını söyledi. AVM'lerin esnafa zarar verdiğini kaydeden Mollasalih, "Zincir marketler en büyük sıkıntı. Haksız rekabet esnafın belini büküyor. Küçük esnafı koruma ile ilgili yasanın acilen çıkması lazım. İlçelerdeki marketler zincirinin durdurulması ve şehir dışına çıkarılması gerekir. KDV oranlarının düşürülmesi gerekir. Esnafa verilen kredi faizi yüksektir. Esnafın yüzde 80'i kredi mağdurudur. Emekli olduktan sonra işine devam eden esnaftan yüzde 15 destekleme pirimi kesiliyor. Bunların kaldırılarak tam tersi fazla maaş ödemesi yapılması gerekmektedir" dedi.

Esnafa verdiği destekten dolayı Mollasalih'e teşekkür eden Tak, "Bu zamana kadar parti ayrımcılığı yapmadık. Sizin bu çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Esnaf sorunlarına sahip çıkan partilere bir ayrımcılığımız olacak" dedi.

Ziyaretin sonunda Mollasalih, Tak'a Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte olduğu bir fotoğrafı ve esnafın sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyayı hediye etti .