Ankara Valisi Yüksel'e Anlamlı Ziyaret

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ''Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davrananlar, acımasız ve zalimce işlem yapanlar, dövenler, aç ve susuz bırakanlar ile bakımlarını ihmal edenler hakkında kanuni muameleler kararlılıkla sürdürülüyor'' dedi.

Ankara Valisi Yüksel'e Anlamlı Ziyaret
Yüksel, Hayvanları Koruma Derneği yöneticilerini makamında kabul ederek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Yüksel, ''Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli rolü olduğunu'' söyledi. Doğanın, bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirdiğini ifade eden Yüksel, ''İnsanoğlunun aymaz davranışları ve bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir'' diye konuştu.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu-nun, bu alanda atılan en önemli adım olduğunu vurgulayan Yüksel, ''Bu kanunla bütün hayvanların yaşama hakları güvence altına alınmış, hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar yasaklanmış ve kanuni müeyyidelere bağlanmıştır'' dedi.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davrananlar, acımasız ve zalimce işlem yapanlar, dövenler, aç ve susuz bırakanlar ile bakımlarını ihmal edenler hakkında kanuni muamelelerin Ankara ilinde kararlılıkla sürdürüldüğünü anlatan Yüksel, bu uygulamaların Valilikçe yakından takip edildiğini söyledi.

Bu konuda sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olacaklarını dile getiren Yüksel, ''Doğa, hayvanlarla daha güzel... Onların mutluluğunun dünyamıza ve de bizim mutluluğumuza katkı sağlayacağı asla unutulmamalıdır'' dedi.

Hayvanları Koruma Derneği Yöneticisi Aynur Altun da, şunları söyledi:
''Ankara ilinde hayvan hakları ile ilgili tüm faaliyetlerde, dernek olarak Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel-in tecrübesini, varlığını ve desteğini her daim yanımızda hissediyoruz. Kendisine, hayvan haklarına gösterdiği dikkatten ve ortak çalışma adına tanıdığı fırsatlardan dolayı teşekkür ediyoruz.''
Kaynak: AA