Yozgatlılar Çanakkale Şehitlerini Andı

Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi düzenledi.

Yozgatlılar Çanakkale Şehitlerini Andı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen geceye, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Siyasi Parti Kayseri İl Başkanları ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç,” Biz dernek olarak bu sene Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesinin 7.'sini düzenledik. Bundan sonrada bu tür aktiviteler devam edecek. Özellikle ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü perçinleştiren böyle anma gecelerinin sivil toplum örgütlerince daha çok sahiplenilerek böyle vesilelerle birlik ve beraberliğin hem vatandaş bazında, hem şehir bazında, hem de üst idareler bazında perçinlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz bunun dışında da kültürel faaliyetlerimizi çok çok daha üst düzeyde vatandaşımıza sergileyecek şekilde yeni etkinlikler planlıyoruz” diye konuştu.

Kayseri'de yaşayan Yozgatlılar hakkında bilgi veren Erkılıç, “TÜİK verilerine göre 60 bin civarında Yozgat nüfusuna kayıtlı olup da Kayseri'de yaşayan insanımız var. Ama bunun dışında nüfusunu tamamen Kayseri'ye devretmiş olan insanlarımızla birlikte ortalama yaklaşık 150 bin civarında bir Yozgat nüfusu tahmin ediyoruz. Bizim şuanda 3 bin 500 civarında kayıtlı üyemiz vardı ama bunları güncellememiz gerekiyor. Yeni üyeler bulmamız gerekiyor. Her şeyden önce de dernekle ilinti sağlayabilecek iletişim bilgilerini almamız gerekiyor. Ama bundan sonra bu tür gecelerin hem coşkuyu hem de eğitimi bir arada götürecek şekilde yapılmasını planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İlginin yoğun olduğu gecede Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesinde sinevizyon gösterisi sergilendi.
Kaynak: İHA