Vanlı Depremzede Özlem, Rize’ye Gelin Oldu

Geçtiğimiz yıl Van’da meydana gelen depremler sonrası ailesiyle Rize’ye gelen Özlem Yıldız, burada tanıştığı Rizeli İsmail Erdem ile dünya evine girdi.

Vanlı Depremzede Özlem, Rize’ye Gelin Oldu
Van 'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 'de meydana gelen ve 600 'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası evlerini kaybeden 100 kişilik 13 Vanlı aile, Rize 'nin Güneysu ilçesinde bulunan Türk Kızılayı Şükrü-Nurten Topçu Rehabilitasyon Merkezi lojmanlarına yerleştirilmişti. Van'dan gelen ailelerden Yıldız ailesinin kızı Özlem Yıldız (19), burada İsmail Erdem (24) ile tanışarak arkadaş oldu. Bir süre sonra arkadaşlıkları ilerleyen Özlem Yıldız ile İsmail Erdem, evlenmeye karar verdiler. Kararlarının bildirdikleri ailelerinin de onay vermesi üzerine düğün hazırlıklarına başlandı. Özlem Yıldız ile İsmail Erdem, kent merkezindeki bir düğün salonunda yapılan törenle dünya evine girdi. Düğüne Van ve Rize Valiliği tarafından çelenk gönderildi.


Özlem Yıldız, deprem sonrası Rize 'ye geldiklerini hatırlatarak, 'Allah Van 'da meydana gelen depremi bir daha göstermesin. Burada İsmail ile tanıştım. İsmail 'i ilk görüşte beğendim ve sevdim. Çok mutluyum. Bundan sonra Rize 'de yaşayacağım. ' dedi.


İsmail Erdem ise 'Allah, Van 'dan bir eşim olmasını bana nasip etti. Çok mutlu olacağımıza inanıyorum. ' diye konuştu.


Damadın annesi Emıne Erdem de 'Oğlum Özlem 'i gördü ve bize gelerek 'Bu kızı alacağım ' dedi. Oğlum kimi seviyorsa onu almamız gerekirdi. 5 'i erkek, 8 'i kız olmak üzere 13 yavrum var. Özlem ile birlikte 9 kızım oldu. ' şeklinde konuştu.


'KARDEŞLİK DUYGULARI İÇERİSİNDE BİR DÜĞÜN OLDU '

Gelinin babası Aydın Yıldız ise şöyle dedi: 'Bir babanın kızını evlendirdiğinde ne hissettiğini şu an daha iyi hisdsediyorum. Kızımın kaderinde Rize 'de evlenmek varmış bir ömür boyu mutlu olmalarını diliyorum. Rize ve Van dediğin zaman arada çok uzak bir mesafe var. Kendileri evlilik kararı aldı. Bize de bu durumu onaylamak düştü. Kardeşlik duyguları içerisinde bir düğün yaptık. Mutluyuz.”