Ulubatlı Hasan Anıtı Çöplüğe Döndü

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Ulubatlı Hasan heykelinin bakımsızlığı tepkiye sebep oluyor.

Ulubatlı Hasan Anıtı Çöplüğe Döndü
İstanbul'un fethinde surlara ilk bayrağı dikerken şehit düşen Ulubatlı Hasan için yaşadığı köyde bir heykel bulunuyor . Bursa - Balıkesir yolu üzerinde bulunan Uluabat Köyü'ne giderek incelemelerde bulunan Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih , heykel ve çevresinin bakımsızlığına dikkat çekerek , ' Tarihe mal olmuş bir değere böyle mi kıymet gösteriyoruz? ' diye sordu .

Heykel ve çevresinin çöp ve kamyon yığını olduğunu söyleyen Mollasalih , ' Ulubatlı Hasan atamızdır . Kanının son damlasına kadar savaşıp şehadet mertebesine erişen ve Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan bir kahramanın hayatının gençlerimize aktarılması gerekirken heykelini bakımsızlığa terk edemeyiz ' dedi . Uluabatlı Hasan'ın Fetih 1453 filmi ile yeniden hafızalarda tazelendiğini ifade eden Mollasalih , ' Ulubatlı Hasan Bursa'nın şehididir .

Şehidimize sahip çıkmalıyız . Bunun için heykelin çevresindeki kötü halin derhal düzeltilmesi ve kara yolu sebebiyle işlek bir yol üzerinde bulunan Uluabat Köyü'nde Ulubatlı Hasan adına bir müze kurulmasını istiyoruz . Heykelin etrafı çöplüğe dönmüş , kamyonlar park yeri sıkıntısı sebebiyle heykeli istila etmiş . Bursa istikametinden gelenler refüjden karşıya geçmekte zorlanıyor . Tüm bunlar için yetkililer derhal buraya gelerek incelemede bulunmalı ve Ulubatlı Hasan'a yaraşır bir müze yapılmalı . Böylece gençlerimizi , çocuklarımızı getirip nasihat edebileceğimiz bir tarih müzesine kavuşmuş oluruz ' diye konuştu .

Has Partililer incelemenin ardından etraftaki çöpleri toplayarak talep ve tekliflerini Karacabey Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne ileteceklerini açıkladı .
Kaynak: İHA