'nitelikli Fikir İşçisi İstihdam Edilirse, Gazetelerin Kalitesi Artar'

Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, gazetelerde yeterli sayıda nitelikli fikir işçisi istihdam edilirse gazetelerin kalitesinin artacağını ve başarılı gazetecilerin yetişeceğini bildirdi.

'nitelikli Fikir İşçisi İstihdam Edilirse, Gazetelerin Kalitesi Artar'
Tokgöz, basının kalitesinin artması durumunda, demokrasinin de kalitesinin artacağını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, BİK Şube Başkanı Tokgöz 'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tokgöz, BİK olarak yerel basının güçlenmesi ve kalitesinin artması için çalıştıklarını söyledi. Tokgöz, Manisa il merkezinde 10 günlük gazetenin 9 'unun resmi ilan yayımlama hakkını kullandığını, bir tanesinin de bekleme süresini tamamladığını ve bu ay içinde yapılacak denetimden sonra bu hakkı elde edeceğini bildirdi. Merkezdeki gazeteleri fikir işçisi, sayfa sayısı ve günlük satış adedi başta olmak üzere çeşitli yönlerden denetlediklerini dile getiren Tokgöz, toplamda kalitenin ortaya çıkabilmesi için gazetelerin kadrolarında nitelikli fikir işçilerinin istihdam etmeleri gerektiğini belirtti. Tokgöz, gazetelerin resmi ilan yayımlama hakkı elde edebilme şartlarından en önemlisi asgari fikir işçisi çalıştırma zorunluluğu olduğunu kaydetti.


Manisa 'da gazete sayısına göre muhabir sayısının az olduğunu ve bu yüzden özel haber sıkıntısı yaşandığını da değinen Tokgöz, 'Manisa 'da gazete sayısına göre muhabir sayısı az. Basın bülteni haberleri kaynağından çıktığı gibi yayınlanıyor. Az sayıda muhabir kendi aralarında görev paylaşımı yaparak gündemi takip etmeye çalışıyor. Bir habere giden muhabir diğerlerine de servis ediyor. Bu da yerel gazetelerin hepsinin birbirine benzemesine yol açıyor. ' dedi.


Milletvekili Muzaffer Yurttaş da hükümet olarak yerel basına büyük önem verdiklerini söyledi.