Londra'da Esed'in Katliama Devam Etmesi Protesto Edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da Suriye rejiminin şiddetini kınamak amacıyla bir protesto gösterisi yapıldı.

Londra'da Esed'in Katliama Devam Etmesi Protesto Edildi
Londra 'daki Suriye Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed 'e insan öldürmeye son verip biran önce ülkeyi terk etmesi çağrısında bulundu.

Her yaştan insan, ellerinde afiş ve bayraklarla Suriye Büyükelçiliği önünde toplanarak, Esed 'in şehirleri bombalayarak katliam yapmasına lanet okudu. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed 'in idam sehpasında sembolik olarak idam edildiği gösteride, “Suriyeli çocukları Esed katillerinin elinden kurtarın!”, “Sen bir doktor değil, insan katilisin!, “Ey Dünya, bir şeyler yapman için kaç Suriyeli çocuğun daha ölmesi gerekiyor?”, “Esed ülkeden defol git!”, “İngiltere, neden Suriye büyükelçisini ülkesine göndermiyorsun?” şeklindeki afişler dikkat çekti.

İngiliz vatandaşlarının da destek verdiği gösteride, Suriye 'de ateş altında kalarak sakat kalan İngiliz fotoğrafçı Paul Conroy da bir konuşma yaptı. Conroy, ülkede Başşar Esed 'in büyük bir katliam yaptığını ve Suriye halkının biran önce Esed 'in zulmünden kurtarılması gerektiğini vurguladı. İngiliz fotoğrafçının canını zor kurtararak sakat kaldığı saldırıda, aralarında Times gazetesinden Marie Colvin 'in de bulunduğu iki gazeteci hayatını kaybetmişti.

Cihan Haber Ajansı 'na () konuşan Andrea Gaskoy isimli bir İngiliz vatandaşı, Suriye halkına destek olmak için bugün buraya geldiğini belirterek, “Suriye 'de masum insanlara yönelik yapılan katliamdan dolayı çok endişe duyuyorum. Batı biran önce kendine gelip Suriye 'de yaşanan insanlık dramına bir şeyler yapmalı.” diye konuştu.

Humus 'lu olduğunu söyleyene gözü yaşlı bir yaşlı bayan da memleketi Humus 'da Esed askerlerinin bütün evlere bomba yağdırarak çocuk kadın demeden herkesi katlettiğini söyleyerek, hala vicdanı olan insanlara yardım çağrısında bulundu. Ayaklarından rahatsız olduğu görülen Suriyeli bu bayanın üzerine astığı “1.Suriyeliler katlediliyor; 2.İnsanlar canlı canlı gömülüyor; 3.Öldürülen çocukların organları İran 'a gönderiliyor; 4.Arap Ligi başaramadı, fakat ben onlardan daha dayanaklıyım.” afişleri de dikkat çekti

Öte yandan, Esed karşıtı gösteri yapılan alanın 20 metre yanında Esed rejimi yanlısı küçük bir grup da gösteri yaptı. Ellerinde Suriye bayrakları ve Esed posterleri ile Suriye milli marşı söyleyen protestocular, Batı 'nın Suriye 'yi bölmek istediğini ve bu yüzden Esed rejiminin yanında yer almak gerektiği yönünde sloganlar attılar. İngiliz polisinin, Esed rejimi karşıtları ve sempatizanlarının aynı anda, 20 metre aralıkla aynı mekanda protesto yapmasına izin vermesi tepki çekti.