Depremden Kaçtığı Rize’de Mutluluğu Buldu

Van Depremi’nde evleri yıkılan ve bir çok yakınını kaybederek ailesi ile Rize’ye sığınan 19 yaşındaki Özlem Yıldız, Rizeli İsmail Erdem ile evlenerek yaşadığı acıların ardından mutluluğu buldu.

Depremden Kaçtığı Rize’de Mutluluğu Buldu
Van Depremi 'nde Van merkezde bulunan evleri yıkılan ve bir çok yakınını depremde kaybeden Yıldız ailesi Rize 'nin Güneysu İlçesi 'ndeki Kızılay 'a ait lojmanlara yerleştirilmişti. Rize 'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Kalkandere ilçesi nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki İsmail Erdem 'in annesi Emine Erdem ise oğluna eş arıyordu. Görücülerin aracılığı ile Yıldız ve Erdem tanıştırılırken, çift ailelerinin de onayını alarak evlenmeye karar verirken, bugün akşam saatlerinde Rize Ses Düğün Salonu 'nda düzenlenen törenle dünyaevine girdiler.

Depremde bir çok yakınını kaybeden 19 yaşındaki Özlem Yıldız 'ın sadece 1. derece yakınları düğüne katılabildi. İki farklı kültürlere mensup gençlerin düğününde ağır basan Karadeniz müzikleri ve horon oldu. Gelin horon bilmediği için horon oynamadı. Vanlı gelin Rizeli eşi ile dans etmeyi tercih etti.

Çiçeği burnunda damat İsmail Erdem, görücü usulü ile tanıştırıldıklarını ancak severek evlendiğini belirtti. Gelin ise Van 'da büyük acılar yaşadıklarını ama artık eşi sayesinde mutlu olduğunu söyledi. Damat genç yaşlarında babasını kaybederken, düğününü annesi Emine Erdem yaptı. Erdem, sekiz çocuğu olduğunu gelini ile çocuklarının sayısının dokuza yükseldiğini belirterek gelinini çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Gelinin Babası Aydın Yıldız ise yaptığı açıklamada karışık duygular yaşadıklarını ifade ederek “Çocuğunu evlendiren bir baba ne hissederse onu hissediyorum. Van 'daki depremden dolayı Rize 'ye geldik. Nasip kısmet böyleymiş” dedi.
Kaynak: İHA