Çin’e Çıkarma Yapan Yesiad Döndü

Üyelerini yurt dışında sürekli yeni pazarlar keşfetmeye teşvik eden Amasya Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) Çin’e düzenlediği ticaret gezisinden döndü.

Çin’e Çıkarma Yapan Yesiad Döndü
Mermer sektöründeki potansiyeli gören ve Çin 'e ihracatını artırmayı hedefleyen YESİAD, önceki hafta Amasya 'da mermer ve doğal taş sektörünün önde gelen 2 firmasıyla Xiamen şehrine çıkarma yapmıştı.


Çin 'in mermer üssü olarak bilinen Yunfu 'da Çinli firmalar ile ikili iş görüşmeleri ve fabrika ziyaretleri yapan YESİAD üyeleri, daha sonra Xiamen 'de bu yıl 12 'incisi düzenlenen dünyanın en büyük doğal taş fuarını ziyaret etti. Fuarda Amasya Beji mermer uygulamalarını inceleyen İşadamları, bu seyahatle 2012 'de Çin 'e yönelik mermer ihracatının artırılması hedefleniyor.


Gezi hakkında bilgi veren YESİAD yönetim kurulu başkanı Fatih Yaraş; “Çin pazarından oldukça memnun olduklarını ve Çin 'e ağırlıklı olarak ham, blok şeklinde Amasya Beji mermer satışlarının olabileceğini ' belirtti.


Amasya Beji Mermeri hakkında bilgi veren Yaraş; “Özellikle kalite bakımından ön sıralarda olan Amasya Beji mermer türü, uluslararası pazarda çok rağbet gören mermer çeşidi olmayı başarmıştır. Sarı-bal rengindeki görünümü ve kalitesiyle ön plana çıkan Amasya 'ya özgü bu doğal taş, özellikle yer döşemesinde kullanılan, leke tutmayan, su emmeyen, aşınması çok az olan ve mikrop barındırmayan özelliği ile diğer mermer çeşitlerinden ayrılmaktadır. Bizlere de bu mermer çeşidini uluslararası pazara en güzel şekilde pazarlaması kalıyor” şeklinde konuştu.